To je to što me zanima!

Tragedija: Dvojica radnika su poginula čisteći septičku jamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zagreb: Tijekom čišćenja septičke jame u utorak u Čavićevoj ulici u krugu poduzeća "Zvijezda" preminula su dvojica radnika Rijekatanka. Obojica su bili iskusni radnici
Vidi originalni članak

Riječani M. Š. (44) i B. G. (34) u utorak su oko 17 sati poginuli čisteći kanalizacijske cijevi u tvornici Zvijezda u Čavićevoj ulici u Zagrebu.

Djelatnici tvrtke Rijekatank dva tjedna su u Zvijezdi čistili cijevi kojima se otpadne vode spajaju na gradsku kanalizaciju. U utorak im je trebao biti posljednji dan na poslu u Zagrebu. Muškarci i trojica kolega stigli su do zadnjeg šahta u nizu dubokog oko dva metra, otvorili ga i unutra ubacili cijev. Kroz nju pod tlakom sadržaj ispumpavaju u cisternu.

Cijev se zaštopala pa su radnici krenuli provjeriti gdje je nastao čep. U šaht je prvi ušao jedan radnik i onesvijestio se. Drugi mu je krenuo pomoći, no i on se srušio. Treći radnik posumnjao je na najgore, stavio masku i izvukao ih van. Nažalost, prekasno. Iako su ih kolege odmah pokušali reanimirati, nisu im uspjeli pomoći. Na mjesto tragedije došla je i Hitna pomoć, no samo su konstatirali smrt.

Policija vjeruje kako ih je ubio plin, najvjerojatnije ugljikov monoksid. Očevid koji bi trebao utvrditi uzrok smrti još traje.

Direktor Rijekatanka Milorad Šmitran kazao nam je kako je riječ o iskusnim radnicima koji najmanje pet godina rade takve poslove.

- U šoku smo. Ovo nam je prvi takav slučaj. Nikad nam se ništa slično nije dogodilo. Još ne znamo što ih je ubilo - rekao je Šmitran, koji je odmah došao u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 31.12.2023.

    Tužno

  • FotoBarila 24.03.2012.

    Ehh davne 2009 sam radio i ja u firmi s imenom HRGOVČIĆ D.O.O Županja.,za jadnih 2.200kn plus 150kn za terensko ,koji smo mi bili luđaci ajmee.Uglavnom jedno jutro smo poslani na teren u Zagreb da ocistimo 2 dizel tanka na benzinskoj pumpi Zovko Sesvete pripreme su bile da se otvori na tankovima otvore dan-dva prija cišcenja kao da bude olakšano za disanje hhhhhhhhhaha wtf ono ,ok bili smo četvorica no ja kao novi lik u ekipi nisam htio ici prvi no našao se lik koji sta ce njemu uže ma ni maska nije vazna no stavio ju je reda radi i to onu kao za pilit drva hhahah koji mulac stari moj ,sišao je dolje no ubrzo nakon 1 min prija nego sam se ja sam pripremio odmah za njim nest mi nije dalo mira nego sam sam provjerio tu masku još jednom jel mi sjedi dobro na ustima,i napravivši prvi korak pogledam dolje u tank, a moj kolega jauče,i koprca se jadan dolje hvata zadnje udisaje ,okrenuo sam se kolegi koji je bio baja nasprem svih nas i viknuo pomoč covjeka treba odmah izvuči ako ja krenem dolje mene ce samo ozljedit jer se bori za život,baja je odmah skocio dolje i zamalo ga zgazio no udario ga je po glavi i vikao da se ne miče i uhvatio ga oko pasa i dignuo ga u sekundi 2metra u zrak na stubama odmah smo mu skinuli opremu kacigu i sve i polijevali ga vodom!zatim pola sata poslije sasvim neočekivano dolazi šef tvrtke šatro ono u inspekciju ,parkira se i izadje iz auta vikuči :ŠTA JE OVO NEKI PIKNIK,AJMO USTAJ STOKO RADIT NEČE PLAČA PAST SNEBESA itd.,,.!!! zamisli ti to liku nismo ni stigli javiti udes a on slucajno naišao i skida nam bogove heheheh jao ,7 dana poslije ja dajem otkaz i odlazim iz firme u kojoj su se često dešavale slične stvari no sve su zataškane ili ispričane u drugim i banalnim okolnostima!! pa ti vidi raditi u firmama takvim

  • fiume2810 21.03.2012.

    mozete pricati svi vi do sutra,jer pojma nemate o cemu pricate,kao prvo.kao drugo,potrebne opreme nemaju.na njih tri,jedna maska,uredjaja za mjerenje ugljicnog monoksida i ostalih stvari,nemaju.firma,koja je osnovana 1984,skoro pa ima opremu iz te godine koliko se u nju ulaze.radnici koji rade u famoznom Rijekatanku,ne dobivaju placu vec sest mjeseci."cijenjeni gospodin" Smitran ne osigurava svojim zaposlenicima place,a da ce im osigurati potrebnu opremu...? da bas..i sad je on sokiran kako se to moglo dogoditi? i te price sa balkanskim mentalitetom..dajte pustite ljude na miru koji nisu ni krivi ni duzni,nego oni koji ugovaraju posao i osiguravaju potrebnu opremu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare