To je to što me zanima!

Strava u bolnici: 19 godina imala gazu u svom trbuhu

Senj: Zbog liječničke greške Sanja Krajcar (37) trpila je stravične bolove. Liječnici su bili uvjereni kako Sanja ima tumor na zdjelici. Tužila je bolnicu
Vidi originalni članak

Liječnici Zavoda za dječju kirurgiju riječkog KBC-a su 1988. godine nakon operacije zaboravili gazu u zdjelici tada 15-godišnje Sanje Krajcar. Nesretnoj Senjanki, koja je zbog toga trpjela nesnosne bolove, u tijelu su tri godine kasnije, u istoj bolnici, tu gazu dijagnosticirali kao tumor u zdjelici. Na operacijskom stolu završila je tek u ožujku 2007. godine. Umjesto tumora, zaprepašteni kirurzi riječke Klinike za ginekologiju izvadili su joj raspadajuću gazu promjera 8x5x4 centimetra.
- Uvijek sam osjećala da u sebi imam nešto u području reza. To nešto se moglo napipati. Teško sam hodala. Žaleći se na užasne bolove u kuku i zdjelici, liječnik koji me operirao samo me je dodatno šokirao rekavši mi da imam tumor zdjelice. S punoljetnošću moj ginekolog me je upućivao na dodatne pretrage i dijagnoza je uvijek bila ista, tumor - kaže Sanja. U međuvremenu je s dijagnozom opake bolesti, bez komplikacija, rodila dvoje zdrave djece. Operirana je u zadnji tren prije sepse od koje je, kaže Sanja, nitko ne bi spasio.
- Tek sad sam svjesna da je gaza bila poput tempirane bombe u meni koja samo što nije prsnula. Začuđeni liječnik Rupčić, koji mi je izvadio gazu, kaže da me sam Bog spasio i da u svijetu ne postoje zabilježeni slični slučajevi - prisjeća se Sanja Krajcar. Ogorčena je na riječki KBC, od kojih je očekivala barem riječi isprike.

TUŽI BOLNICU JER SU ZBOG ZASTARE ODBILI NAGODBU
Zbog liječničke pogreške koja joj je nanijela nesagledivu patnju i bol, Krajcar je tužila riječki KBC. Bolnica je odbila njezin zahtjev za nagodbom zbog zastare. Željko Čubrilo, sudac Općinskog suda u Senju, kaže da ročište još nije zakazano.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • barkley 06.03.2010.

    Neka si ti nama živa i zdrava

  • dora001 06.03.2010.

    Ovo je strašno i svakako se za to mora snositi krivnja, ovo su kobne i neoprostive pogreške. Međutim moram napomenuti da ipak ima u Hrvatskoj i divnih i savjesnih liječnika. Operirana sam u riječkom KBC-u na ginekologiji i možda čudno rečeno (svatko ipak želi operaciju zaboraviti), ali imam predivna iskustva i divno sijećanje na te dane, zahvaljujući predivnim i predanim sestrama i liječnicima, te kompletnom osoblju. HVALA VAM!!!

  • Puno Dajem Vladi 06.03.2010.

    kakva država takvo i zdravstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare