To je to što me zanima!

Strava u Italiji: Strop samostana urušio se na ljude na svadbenoj zabavi, najmanje 35 ozlijeđenih

Strop samostana srušio se na mjestu gdje se održavala svadbena zabava u talijanskom gradu Pistoia. Na mjestu nesreće je preko 100 spasioca
Vidi originalni članak

Najmanje 35 ljudi je ozlijeđeno, od kojih šestero u teškom stanju, a među ozljeđenima su i djeca nakon što se strop samostana urušio na uzvanike na svadbenoj zabavi, javlja talijanski tgcom24. Među hospitaliziranima su i mladoženja i mladenka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nesreća se dogodila u Pontelungu, na periferiji grada, u bivšem samostanu Giaccherino koji se koristio kao mjesto za zabavu.

Do urušavanja je došlo u dvorani na prvom katu bivšeg samostana. Neki su uzvanici napustili zabavu, no šezdesetak ljudi, uglavnom mladih, ostalo je u dvorani i plesalo kada je strop odjednom popustio. Krhotine su zatrpale one koji su se zatekli u tom trenutku pod stropom.

TRAGEDIJA U SAN CANDIDI Djevojčica se na odmoru u Italiji udaljila od obitelji: Potražni pas pronašao smrznuto tijelo u šumi

Na mjesto nesreće odmah su stigli deseci vozila hitne pomoći, vatrogasci, policija, karabinjeri i prometna policija.  Dvanaest ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu San Jacopo u Pistoi, ostali u bolnice Lucca, Pescia, Prato, Careggi i Torregalli. Gradonačelnik Alessandro Tomasi također je stigao na mjesto nesreće.

- Sve su bolnice upozorene za pravodobno spašavanje i pomoć kako bi se zbrinuo što veći broj pacijenata - rekao je.

- Odličan rad cijelog regionalnog sustava spašavanja i velikih hitnih slučajeva između zdravstvenih radnika, vatrogasaca, agencija za provođenje zakona, volontera, Civilne zaštite i komunalne policije. Više od 100 spasitelja je na licu mjesta nakon ozbiljnog urušavanja bivšeg samostana Giaccherino u Pistoii. Svi ozlijeđeni su u bolnicama gdje ih liječe naši stručnjaci - napisao je čelnik Toskane Eugenio Giani na društvenim mrežama.

- Mogla je biti ovo užasna tragedija večeras u Giaccherinu, Pistoia. Iskreno zahvaljujem svim spasiocima i zdravstvenim radnicima koji su sudjelovali u ovoj velikoj hitnoj situaciji, pravodobnost spašavanja i sjajan timski rad naših bolnica s osobljem bili su iznimni. Situacija osoba hospitaliziranih pod crvenim i žutim šiframa sada je pod kontrolom, zadobili su teže ozljede, ali nisu životno ugroženi. Neki od 30 ozlijeđenih i dalje će ostati na promatranju, ostali su već otpušteni. Zahvaljujući cjelokupnom spasilačkom naporu, Toskana je ponosna - objavio je Giani u novoj objavi na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • obavijedni razgovor 14.01.2024.

    Zato se katedrala obnavlja već 30g.da se ne sruši na Cmokića i Gu...nju.

  • Antimor 14.01.2024.

    "100 spasitelja"? Zašto sam ja uvijek mislio da je samo jedan?

  • anabanana68 14.01.2024.

    Urednici vole bombastične naslove, ali prošao bi i naslov "Strop bivšeg samostana urušio se za svadbene svečanosti". Bila sam ljetos u Toskani, prošli smo kroz taj mali gradić. Teško se nakon tjedan dana  smještaja u Montecatini termama i viđene Luce, Pise, Firence, itd. mogu oteti dojmu da Talijani baš i nisu neke bolje sreće od nas. Vidljivo je  svuda da je standard opao drastično,

Komentiraj...
Vidi sve komentare