To je to što me zanima!

Strava u Švedskoj: Mladić (22) se probudio usred operacije

Liječnici su mladiću (22) dali potpunu anesteziju, ali se nakon 15 minuta probudio. Rekao je da nije mogao ni trznuti, a kamoli reći kirurzima da se probudio
Vidi originalni članak

Mladić (22) iz Švedske probudio se tijekom operacije pluća na operacijskom stolu. Istaknuo je kako je cijelo iskustvo bilo stravično, jer je shvatio da je usred operacije, a nije mogao ništa reći kirurzima. Na operaciji je bio krajem ožujka ove godine, a dobio je potpunu anesteziju.

Ipak, zbog naglog porasta energije u mozgu probudio se nakon 15 minuta. Kirurzi su mu već rasjekli prsa te su počeli operaciju. Mladić je postao svjestan svega oko sebe, kao i svega što su mu kirurzi radili na plućima. 

- Moj mozak mi je cijelo vrijeme govorio da kažem svoje ime, da se pomaknem ili napravim bilo što, ali nisam mogao ni trznuti - rekao je pacijent. Bio je budan oko 30 minuta tijekom operacije koja je trajala 50 minuta, javlja The Local

- Čim sam se probudio počeo sam psovati i vikati na liječnike - rekao je mladić. Dodaje kako su liječnici bili u šoku kada im je rekao da je bio budan te im je prepričao sve što su govorili tijekom operacije. Ipak, mladić je rekao kako nije dobio objašnjenje zbog čega se probudio i što je točno bilo pogrešno prilikom davanja anestezije. Kaže da se oporavio od operacije fizički, ali ne može zaboraviti cijelu operaciju.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Cule31 24.10.2018.

    Ja sam kod prvog carskog reza isto bila budna.Mislili su da su me uspavali i poceli raditi carski rez.Ja sam svaki ubod skalpera osetila,to su uzasni bolovi bili.Probala sam nesto reci pomeriti se ali nisam nista mogla,znaci sve sam osetila do trenutka kada se cuo bebin plac,onda sam pala u nesvest.Naravno objasnjenje nikada dobila nisam.

  • mudrozborac 25.04.2012.

    Strašno je to proživjeti, jer mome sinu desilo se to kada su mu operireli krajnike i čistili zagnojenu površinu uz glasnice. Usred operacije se probudio i sve je vidio i čuo, bol je bila prisutna, ali najgore od svega je što se tada kada dođeš k svijesti počneš automatski gušiti jer osjećaš podražaje u dišnom putu, više ti mišići nisu potpuno opušteni i to je nešto zastrašujuće jer svaki udah zraka je zapanjujuća borba za život a doktori pričaju viceve i smiju se ko blesavi, sretan si što si preživio i iz bolnice bježiš kolko te noge nose !!!

  • babyboo0204 24.04.2012.

    Ovo me podsjeti na film Awake ..pogledajte ga ako vec niste .!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare