To je to što me zanima!

Stravično izvješće: U Karlovcu u 328 nesreća poginulo 8 ljudi

Postaja prometne policije Karlovac najavila je kako će pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu...
Vidi originalni članak

Do sredine rujna u 328 prometnih nesreća na području Karlovca smrtno je stradalo osam ljudi - četiri pješaka, tri vozača osobnih automobila te jedan biciklist što je porast u odnosu na lanjska tri smrtna slučaja, a policija je u utorak ocijenila kako je stanje sigurnosti u cestovnom prometu narušeno.

U dvije prometne nesreće sa smrtnim ishodom uzrok je bilo nepropisno kretanje pješaka, a u ostalima greške vozača - prebrza vožnja te nepropisno uključivanje i nepropisno kretanje u prometu. Uz osam poginulih registrirano je i 116 ozlijeđenih. U 204 prometne nesreće nastala je samo materijalna šteta.

Najčešći uzroci prometnih nesreća bile su greške vozača - brzina u 68 prometnih nesreća, nepropisno kretanje u 56 prometnih nesreća i prednost prolaska u 37 prometnih nesreća dok je alkohol uzrok prometnih nesreća bio u osam slučajeva, a greške pješaka u pet slučajeva.

Postaja prometne policije Karlovac najavila je kako će pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu, a sve sudionike u prometu pozvala je na pojačani oprez i poštivanje prometnih propisa. (vkm)

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 24.09.2019.

    Prazna je državna blagajna

  • BlackRaven 24.09.2019.

    0,25% je nekome "stravicno"??? ides ono.. , jos jedan pokusaj opravdavanja drakonskih kazni, za koje nema osnove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare