To je to što me zanima!

Strojovođa vlaka optužuje: Policajci su me maltretirali

Strojovođa Nenad Juričić je naglasio kako su policajci htjeli da im prizna kako je on kriv za izlijetanje vlaka. Dodaje i da sumnja na sabotažu
Vidi originalni članak

Nakon nesreće strojovođa je otišao kući.
- Otuširao sam se i otišao u bolnicu Sušak kako bih dao krv na testiranje za drogu i alkohol - govori Nenad Juričić. Kaže da su ga kasnije pozvali u policijsku stanicu.
- Policajci su me maltretirali i mrcvarili. Ponavljali su rečenice: 'Jel’ ti se razbistrilo u glavi? Ostat ćeš ovdje cijelu noć ako treba’. Trojica su me ispitivala cijeli dan. Ne mogu preuzeti odgovornost za nesreću jer nisam kriv - rekao je strojovođa Nenad Juričić i požalio se da mu policajci nisu dali ni čašu vode.
Jurčić je objasnio da su on i kolega vlak zaustavili u Škrljevu, odnosno na kolodvoru koji je 20-tak km udaljen od Rijeke. Stali su jer su gubili zrak u sustavu pa se kompresor počeo češće paliti te su odlučili potražiti stručnu pomoć. Dodaje da je stručnjak pregledao vlak i dopustio im nastavak vožnje. No, kaže Juričić, u HŽ-u neke službe tvrde da on nije dobio dozvolu za nastavak putovanja jer su planirali otkvačiti dva vagona. Strojovođa kaže da nikada ne bi otišao da mu to nisu dozvolili jer je u pitanju njegov život. Naglasio je kako je moguća diverzija te da on ne može znati da netko nije namjerno zatvorio slavine zraka. Naime, zaključio je kako je vlak ostao bez zraka u sistemu i kočnice su zakazale te je sa 100 kilometara na sat uletio u riječki kolodvor Sušak-Pećine.
U HŽ-u, dok traje istraga, navode strojovođe ne žele komentirati.
- Šteta je ogromna - rekao je Zoran Popovac, predsjednik uprave HŽ holdinga. Neslužbeno, mogla bi biti oko 10 mil. kuna.

BOROVEC: OPTUŽBE SU SULUDE
Načelnik ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec kaže da su tvrdnje o maltretiranju sulude i da su Jurčića ispitivali s ostalim sudionicima u nesreći.

'NISMO NIČIM PREMAZALI TRAČNICE'

Na kolodvoru Sušak-Pećine u Rijeci u nedjelju, dan nakon što je teretni vlak s 15 vagona iskliznuo iz tračnica, radnici HŽ-a saniraju kolosijek. Sa pruge se trebaju ukloniti razbacani kontejneri koje je vlak prevozio. Prevest će ih u riječku luku na procjenu štete, a vagone vlaka na kolodvor Škrljevo. Na terenu je i povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi uzrok nesreće. Šef prometne sekcije HŽ-a Miljenko Belančić demantirao je za HTV da je pruga tretirana kemijskim sredstvom, te da je to uzrok iskakanja vlaka iz tračnica. U HŽ-u se nadaju da će se putnički i teretni promet na pruzi Rijeka - Zagreb normalizirati u ponedjeljak navečer ili najkasnije u utorak.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • elcolibri 23.11.2009.

    ....borovac je najobičniji sitan mali apartčik, izdanak te i takve stranke na vlasti, i kao takav opasan, poput otpravnika vlakova u vrijeme holokausta.....malo lirski, ali tako doista osjećam......

  • elcolibri 23.11.2009.

    ....komentar Borovca ujeda za srce, a navodno je dobio neku nagradu na području komunikacije....na neviđeno on tuđu muku poroglašava suludom izjavom......čopor hijena iz \"Kralja lavova\".......

  • silver G 23.11.2009.

    Bravo majmunska nacijo!Okrivite stojovđu ,a pomilujte Stričaka što poubijaše ljude u tunelu!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare