To je to što me zanima!

Strojovođe: Ako je posrijedi terorizam, glave su nam u torbi

Strah od novih napada: Strojovođa je navodno kazao kako je eksploziv na pruzi bio profesionalno postavljen, pa u sindikatu strahuju da je teretni vlak bio nečija meta...
Vidi originalni članak

Sreća u nesreći je što je na eksploziv naletio teretni vlak od 120 tona, a ne puno lakši putnički vlak. Ne želimo ni misliti kakve bi bile posljedice, zaključili su u Sindikatu strojovođa. Šokirani su svi, a najgore je strojovođi i njegovu pomoćniku. Obojica će najvjerojatnije na bolovanje. Kolegama su opisali trenutak eksplozije.

- Odjednom su začuli strašnu buku te su počela pucati stakla na lokomotivi. Strojovođa je počeo kočiti - prepričava Dalibor Petrović, dopredsjednik sindikata. Predsjednik Nenad Mrgan rekao je kako mu je strojovođa ispričao da je eksplozivna naprava očito bila profesionalno postavljena jer se na pruzi ništa nije vidjelo.

- Netko je to već radio - sumnjaju u sindikatu. I Petrović kaže kako je još upitno je li posrijedi terorizam ili vandalski čin. Strojovođe se nadaju da je ipak ovo drugo.

- Ako je riječ o terorizmu, svima nam je glava u torbi. U strahu je svih 1300 strojovođa - kaže Petrović te dodaje kako se u Zagrebu i okolici već šest godina susreću s kamenovanjem vlakova, kantama za smeće, perilicama i kolicima iz trgovačkih centara koje netko ostavlja na pruzi.

- Policija to uvijek registrira, ali počinitelja ne pronađu - kaže. Nada se da će ovaj slučaj detaljno ispitati i riješiti.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • zeko mrkvica 11.01.2013.

    ma kako to strojovođa može reći ako nije vidio..nešto su zaredale željezničke nesreće u novoj godini malo preglupo

  • zdepar 10.01.2013.

    morbidan je strah strojovođa, a koga briga za strahove putnika, pa direktor HŽ je poslije zadnje nesreće rekao da su vlakovi sigurni

  • RINGO1 10.01.2013.

    Mozda nije teroristicki cin,ali bi krivca kad se uhvati trebalo tretirati kao teroristu i u tome rangu da sluzi kaznu. A ljudi koji gledaju tuda posla i place neka se pocnu boriti za sebe i svoja prava,tj.placu. Lako je pljuvati po drugom,a boje se "a"reci za svoja prava. I kada smo vec kod strojovoda i ja radim slican posao gdje nema ispravka greski,nije to posao kad pogresno napises slovo na papiru pa zguzvas papir i bacis ga u kos za smece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare