To je to što me zanima!

Strojovođe ispod mosta voze 10 km/h kako se ne bi urušio

S mosta kraj Križevaca, koji se svaki tren može srušiti, na tračnice padaju cigle. Grad Križevci pristao je na rušenje derutnog nadvožnjaka i gradnju novog
Vidi originalni članak

Kad bi vlak prolazio ispod mosta dok bi se njime vozio kamion, uslijed vibracije most bi se urušio, tvrdi zamjenik sindikata strojovođa Dalibor Petrović (42) iz Bjelovara. Strojovođe na dionici pruge od Sv. Ivana Žabna do Križevaca najopasnijim dijelom smatraju prolaz vlaka ispod nadvožnjaka Poljanka koji je nekoliko kilometara udaljen od postaje u Križevcima. 

Most u naselju Poljana Križevačka sagrađen je od opeke. One zbog dotrajalosti padaju na prugu. Stoga ondje vlakovi voze brzinom od 10 km/h.

- I pri toj brzini postoji velika opasnost da uslijed pada cigle dođe do ozljede strojovođe ili konduktera, pa čak i putnika - tvrdi Petrović. 

Nakon prijedloga HŽ Infrastrukture, Grad Križevci pristao je na rušenje derutnog nadvožnjaka i gradnju novog nešto dalje. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Tiranosaurus 13.05.2014.

    Ne kužim takvu fiziku..kak bi cigla mogla probit krov na vlaku i ozlijedit konduktera npr.?

  • Artusartus 13.05.2014.

    Stanje iz godine 2008: u HŽ 600 zaposlenih ima "menadžerske ugovore". U 10 tvrtki direktno ovisnih o HŽ oko 190 zaposlenih ima takve ugovore. Ne znam kako je danas, ali ... Riječ "menadžer" znači samo, isključivo i etimološki "rukovodilac". Interesira me čime ili kime rukovode njih 800, tim više što većina njih nije vidjela vlak do polaska u srednju školu.

  • AntonTrdić 13.05.2014.

    hz nebi ni 1000 kn za novi materijal za most dao , a prolaze svaki dan ispod njega

Komentiraj...
Vidi sve komentare