To je to što me zanima!

'Nažalost, putnicima ne zvone mobiteli, to mreža šalje signal'

Tehnološki analitičar Jeff Kagan tvrdi da nema dokaza da se pozivi koje su obitelji putnika nestalog zrakoplova uputili prema njihovim mobitelima zapravo uspostavljaju
Vidi originalni članak

Misterij zvonjenja mobitela putnika iz nestalog aviona Malaysian Airlinesa posljednjih je nekoliko dana zaokupio društvene mreže i svjetske medije, no stručnjaci su dali i svoj sud o toj situaciji.

Ono što se nama čini kao uspostava poziva, to zapravo nije slučaj . Ako mreža ne pronađe mobitel u nekoliko sekundi, poziv se prekida, tvrdi tehnološki analitičar Jeff Kagan

- Nakon što nekoga nazovemo, prvo se poziv spaja na mrežu te pokušava uspostaviti kontakt s mobitelom. Ono što se nama čini kao uspostava poziva, to zapravo nije slučaj . Ako mreža ne pronađe mobitel u nekoliko sekundi, poziv se prekida. Nažalost, obitelji putnika ne uspostavljaju kontakt s njima, već mreža pokušava poslati signal mobitelu - rekao je tehnološki analitičar Jeff Kagan za CNN .

Dodao je kako nitko nema dokaza da se pozivi koje su uputili tim mobitelima zapravo uspostavljaju.

Podsjetimo, obitelji nestalih putnika medijima su ispričali kako njihovi mobiteli i dalje zvone. Neki od njih uvjereni su kako to znači da se avion nije srušio te da su njihovi voljeni još živi .

Avion Malaysian Airlinesa nestao je u subotu , a od onda mu se gubi svaki trag. Potraga za avionom je proširena te je i dalje u tijeku.

Obitelji putnika polako gube svaku nadu da će ih pronaći žive.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • tota_1 12.03.2014.

    a da nije mozda bermudski trokut..la sam da ga ima i u tom podrucju...

  • Ahileja 12.03.2014.

    Mobiteli su slamke nade, ali nažalost previše vremena je prošlo a da nema nikakvih rezultata.

  • crocodile 12.03.2014.

    Ta teorija o raketi da ga je roknula ili da je u avionu bila bomba bi mogla držati vodu. Ako rokneš avion raketom pilot nema vremena dojaviti da si ga roknuo.U slučaju tehničkog kvara u avionu ima vremena za dojavu. Isto tako ako se izgubi signal u sekundi, odnosno ako izvadiš bateriju iz mobitela bez gašenja uređaja ili mob razbiješ čekićem on se ne upije odjaviti sa mreže i nastaje upravo takova situacija, zoveš korisnika telefon ne postoji ali ipak se pojavljuje signal zvonjave, ti očekuješ odgovor a odgovora nikada niti nebude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare