To je to što me zanima!

Stručnjaci o Agrokoru: U ovoj situaciji, novi zakon gubi svrhu

Goranko Fižulić komentirao je kako je trebalo dopuniti predstečajni zakon, a ne raditi novi, dok Luka Brkić kaže kako zakon gubi svrhu u trenutnoj situaciji
Vidi originalni članak

Nakon što su se banke i Agrokor u petak dogovorili o stand-still aranžmanu, brojni stručnjaci na društvenim su mrežama objavili svoje komentare cijele situacije.

Politički i komunikacijski savjetnik Marko Rakar komentirao je članak Jutarnjeg o tome kako mnoge velike tvrtke u Hrvatskoj također čeka restrukturiranje te dodao da se u sjeni priče s Agrokorom nalazi priča o restrukturiranju domaće industrije hrane koja i dalje nije konkurentna. Agrokor je bio štit i cijena koju je trebalo platiti za nečinjenje,  navodi Rakar na svom profilu.

Ekonomski analitičar Luka Brkić rekao je za NovuTV da, ako se sve nastavi ovako kako stvari sada stoje, onda novi zakon gubi svoju svrhovitost i moglo bi se pristupiti potpuno drugačijoj priči. Na pitanje može li se ovo odraziti i na kreditni rejting države, Brkić kaže da bi misli kako bi  sve moglo proći bezbolno sa aspekta banaka, u smislu da ne izazove neke velike poremećaje. Međutim, ukoliko se ta priča nastavi i dalje kotrljati kao gruda snijega i postane sve veća. S obzirom na veličinu Agrokora i njegov udio u BDP-u to bi tada moglo prouzročiti i veće probleme u hrvatskom gospodarstvu i veću nestabilnost. 

Goranko Fižulić je za Forum.tm komentirao situaciju oko 'lex Agrokora' i rekao kako se trebao dopuniti predstečajni zakon ' što bi bilo puno lakše provesti, i uz manji odium u javnosti'.

- Taj 'lex Agrokor' nije spašavanje Todorića. On će ostati u vlasništvu, ali ga neće biti u upravljanju. Vlasništvo će, međutim, nestati, jer su uvijek prvi gubitnici vlasnici i dioničari. Nedostaje nam taj element financijske pismenosti, jer su zapravo za Todorića Rusi soft landing, a 'lex Todorić' hard landing." - rekao je Fižulić. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Darije 1 02.04.2017.

    Postoje li stručnjaci ili bilo tko ko more demantirati ili argumentirano dokazati sljedeče činjenice?? Ivica Todorič i njegova familija sigurno NISU jedini dokaz da se NE ISPLATI u Hrvatskoj biti pošten i poštivati zakone. NISU jedini dokaz da u Hrvatskoj biti pošten, pošteno raditi i poštivati zakone znači; biti siromašni dužnik, i životariti umjesto živjeti.

  • BozidarDolenec 01.04.2017.

    Kaj zakon u Hrvatskoj kaj god pa to vredi samo za radnika ,seljaka i običnog čoveka da tu su stvarno jaki je a za one gore nema zakona oni sve smiju ubiti,opljačkati ,mješati se u tuđe poslove ,krivotvoriti tuđe osobne dokumente radi iskorištavanja i uništavanja a što je najvažnije DORH im je zaštita.

  • AntunSklepič 01.04.2017.

    jedni drugima spašavaju guzice nadam se da će svi zajedno propasti a ja od toga neću imati ni koristi ni štete a što se tiće radnika oni će naći drugi posao u istoj branši ali ne sa takvim vodstvom i plenkijem i todijem na čelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare