To je to što me zanima!

Stručnjaci o tragediji u Osijeku: 'Nakon što zaduže oružje, s policajcima sustav više ne radi'

Ovdje se radi o apsolutno neodgovornom i nestručnom rukovanju vatrenim oružjem, smatra vještak Dubravko Gvozdanović. Da je policajac odgovoran slaže se i kriminalist Željko Cvrtila
Vidi originalni članak

U ovom trenutku imamo premalo podataka kako bismo mogli bilo što zaključivati, ne znamo što se dogodilo, no policajac je svakako odgovoran. Njegov je pištolj i obučavan je za rukovanje oružjem. U svakom slučaju, postoji disciplinska odgovornost, a kako je riječ o smrtnom slučaju, i kaznena, smatra stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila. Ističe da na Policijskoj akademiji vrše obuku rukovanja oružjem, no ne zna koliko je ona u današnje vrijeme rigorozna.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Zagy91 24.09.2023.

    Trebali bi jednom godišnje prolaziti kvalitetnu psihološku procjenu i fizičku spremnost…

  • Smotko 23.09.2023.

    Problem je što oni "imaju" dozvolu za nošenje službenog oružja (kolega, kolegi neće prigovoriti), osoba koja nije pripadnik MUPa ima redovito preglede i kontrole od pripadnika MUPa, tko policajce tako redovito kontrolira nitko. Nose 24 sata službeno oružje sa sobom, zaboravljaju da su policajci 24 sata i da se ne smiju opijati...moraju spriječiti zločin...ali sve to rade i to jedva u službi.

  • veselašljiva 23.09.2023.

    Jedna od bitnih odlika modernog oruzja je i mehanička zaštita protiv samoopaljenja. U ovom slučaju oružje ima čak dvije kočnice protiv samoopaljenja. Jednu na dršci a drugu na samom okidaču...što znači da su obje bile pritisnute u trenutku dok je oružje bilo okrenuto prema djevojci. Zaključak donesite sami.

Komentiraj...
Vidi sve komentare