To je to što me zanima!

Stručnjak za Rusiju: Odgovor na napad bit će ekstremno nasilan!

Možda nije toliko važno tko je izveo napade, nego za koga će ruska vlada odlučiti da je kriv i kome će odgovoriti, kaže profesor
Vidi originalni članak

Rusija ima dugu povijest ne baš dobrog tretiranja mnogih ljudi na vlastitom teritoriju koji su muslimani, kaže za BBC Matthew Sussex, stručnjak za Rusiju i izvanredni profesor na Australskom nacionalnom sveučilištu. Dodao je kako smo imali dva rata u Čečeniji, drugi je, kaže, bio nešto poput radikaliziranog rata u kojem ste imali ljude koji su se nastavili boriti s Islamskom državom protiv ruske vlade.

- Od tada su ruske aktivnosti u Siriji učinile da Islamska država vidi rusku vladu kao primarnu prijetnju - kaže profesor Sussex. Prema njegovim riječima,očekuje da će ruski odgovor na napad na Crocus Hall biti "ekstremno nasilan", navodeći kao primjere posljedice nakon opsade kazališta u Moskvi 2002. i opsade škole u Beslanu 2004.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Možda nije toliko važno tko je izveo napade, nego za koga će ruska vlada odlučiti da je kriv i kome će odgovoriti - istaknuo je. Kaže da je američko upozorenje o mogućem napadu, izdano 7. ožujka, Kremlj tretirao kao pokušaj "miješanja" u njegove nedavne opće izbore i unutarnje poslove.

UBIJALI CIVILE Objavili strašne snimke s mjesta masakra u Moskvi: Vatrogasac je sjeo na trotoar i zaplakao...

Podsjetimo, najmanje 60 civila ubili su naoružani napadači koji su u petak upali u prepunu koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve. Imali su i zapaljive bombe. Ranjeno je preko stotinu ljudi. Vatra je zahvatila krov dvorane i sve je izgorjelo. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Rusi su objavili da su napadači pobjegli, traže bijeli Renault.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Extaza 23.03.2024.

    Nadam se oštrom odgovoru Rusa.

  • Kokolo Moj 23.03.2024.

    AMERIKA ZNA sve o napadu? Pa zato jer je Amerika i izvršila operaciju terorizma, oni nemogu ni prismrditi u Rusiju a sad odjednom SVE znaju? Platili su teroristima da to naprave. Baš kao što je Turudić inscenirao propocavanje vlastitog auta da okrive Milanovićeve napade i retoriku za to.

  • Myrtha 23.03.2024.

    Ma sve je to dobro promišljeno. Sve su to "viši" ciljevi,ratne igre i koga briga za one koji stradaju. Zato se svrstavati se na neku stranu je smiješno jer su svi krivi. Strada samo narod, unaprijed  osuđen da bude žrtvovan za nečije bodove. Užas. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare