To je to što me zanima!

Struja će poskupiti za 13 posto od početka srpnja

Premijerka Jadranka Kosor je priznala kako će poskupljenje struje biti udar na najsiromašnije, ali je najavila kako će ih na neki način probati zaštititi
Vidi originalni članak

Hrvatska energetska regulatorna agencija djelomično je prihvatila HEP-ov zahtjev za povećanjem cijene struje od prvog srpnja. Struja će tako navodno poskupiti za 13 posto, manje od onoga što je HEP tražio, prenosi HRT, dok Večernji piše kako će električna energija poskupjeti za čak 17 posto. Vlada očito to poskupljenje tempira s ukidanjem niže stope harača kako bi barem malo ublažila udar na standard Hrvata. Struja za kućanstva u Hrvatskoj je zadnji put poskupila početkom srpnja 2008. godine, a HEP-u su tada odobrili poskupljenje za 20 posto. Vlada je tada visinu poskupljenja vezala uz godišnju potrošnju struje. Premijerka Jadranka Kosor u četvrtak je u Rovinju najavila kako će struja poskupiti u drugom dijelu godine. Premijerka je priznala kako će poskupljenje struje biti udar na najsiromašnije, ali je najavila kako će ih na neki način probati zaštititi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nemam pojma 23.04.2010.

    sad će sve poskupit, tako to obično bude

  • nniixx 23.04.2010.

    E , moj NARODE !

  • 23.04.2010.

    Super: oni koji su i do sada imali ogromne plaće sad će imati još više zbog promjene poreznih stopa, a i harač im se ukida (dvostruka dobit) pa će, jadni, lakše podnijeti poskupljenje struje. A svi koji imaju male plaće i penzije ne dobivaju ništa, jer nisu plaćali harač, a ne plaćaju ni porez. Ali zato, zahvaljujući prevelikoj brizi naše Jace, plaćati će preskupu struju, što znači da neće, doslovno, imati za kruh. Biraj sirotinjo: stuja ili kruh??!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare