To je to što me zanima!

Struja mu ne može ništa, on je dalekovod koji hoda

Slaviša Pajkić (53), bravar iz Srbije je preživio udar od 20.000 volti. Rukama je uspio zakuhati vodu za minutu i 37 sekundi te ispeći hrenovke
Vidi originalni članak

Električni čovjek, dalekovod koji hoda ili akumulator, tako zovu Slavišu Pajkića (53), bravara iz Požarevca u Srbiji, koji je slavu stekao 80-ih godina 20. stoljeća gostujući u TV emisiji “Nedjeljno popodne”. U rukama je držao dvije gole žice uključene u struju i zagrijavao vodu u loncu dok se jaje nije skuhalo. Kasnije je provodeći struju pokrenuo gramofon, a najavio je i da će za milijun dolara sjesti na električnu stolicu. Otišao je u SAD, gdje mu se gubi trag. Mnogi su pomislili da je na električnoj stolici i skončao.
- Po dolasku u SAD, moji domaćini su shvatili da je eksperiment s električnom stolicom protuzakonit pa smo od njega odustali - priča Slaviša, koji voli nadimak Biba Struja.
Liječnici su mu rekli da nema znojne žlijezde pa zato njegovo tijelo može provoditi struju. Stavljajući metalnu šipku priključenu na struju, Slaviša to demantira. U ustima mu, kaže, nije suho, a struja mu opet ne škodi.
Svojim moćima Slaviša pomaže ljudima. Liječi migrene, depresiju, reumu, epilepsiju..., poput detektora traži metale u zemlji i izvodi svoj show po seoskim sajmovima.
Ne želi liječiti ljude koji su imali infarkt ili imaju ugrađene bilo kakve uređaje.
- Moja je struja opasna za takve - kaže Slaviša i dodaje da je liječio više tisuća ljudi, a izliječio najmanje polovicu “pacijenata”.


ŽELI U KNJIGU REKORDA UĆI I TREĆI PUT
Prvi put je u Guinnessovu knjigu rekorda uvršten 1983. Preživio je strujni udar od 20.000 volti. Dvadeset godina kasnije uspio je zakuhati vodu za minutu i 37 sekundi. Sad želi preživjeti udar od milijun volti. Bit će, kaže, živi laser, a već vježba s naponom od 100.000 volti.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • crnabitanga 03.02.2010.

    Izgleda ko Freddy Kruger...nije ni čudno da provodi struju

  • redondo 24.01.2010.

    pa kako ne kužite lik je trofazni i trofazna struja mu ništa nemože hehehehehehehheheheheh

  • ml 24.01.2010.

    sve do jednom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare