To je to što me zanima!

Studenti Filozofskog fakulteta: Očekujemo ostavku dekana

Podsjetimo studentima je u srijedu navečer onemogućen ulazak u zgradu fakulteta pa su plenum održali u dvorištu fakulteta. Dekanu su dali rok da do 3. listopada odstupi
Vidi originalni članak

U studiju 24sata u petak u podne su gostovali Denis Gaščić i Filip Tenšek, studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Oni su govorili o situaciji na fakultetu na kojem zaštitari priječe ulaz studentima.

Na pitanje da li će rektor Damir Boras konačno riješiti situaciju i smijeniti dekana Vlatka Previšića, Gaščić je rekao kako je teško odgovoriti na to pitanje jer rektor kalkulira. 

- Sadašnji rektor je bivši dekan fakulteta, a sadašnji dekan je njegov namještenik. Ali slučaj je takav da je voda došla do grla i došlo je do kritične razine nerazumijevanja. Molili smo nekoliko puta da komunikacijska linija bude jasna, ali dekan je radio po svom. Rektor mora nešto hitno poduzeti. Rektor se mora maksimalno zaštititi - rekao je Tenšek. 

Na pitanje kako komentiraju činjenicu da se ministar obrazovanja Predrag Šustar uopće nije oglasio o cijelom slučaju, studenti kažu da je na televiziji u četvrtak gostovao njegov zamjenik koji se "oprao od svega". 

- Dekan mora otići jer je takva razina diskursa da se više skriva i daje se zaključiti da postoji privatni interes. Stvari se ne vode transparentno. Dekan radi na uštrb samih studenta i studentica i njegova smjena je neminovna - rekao je Tenšek. 

Gaščić je rekao kako rade za sebe i fakultet i da su smiješne tvrdnje da su ispolitizirani. 

Na pitanje što je Ranko Ostojić radio na plenumu, studenti su rekli da ne znaju zašto je on bio tamo, ali i da je plenum javan i da nikome ne mogu zabraniti da dođe. Rekli su da su na plenum došli i neki slučajni prolaznici. 

Studenti misle kako do blokade fakulteta ipak neće doći i da će Boras smijeniti Previšića. Kažu i da je većina studenata na njihovoj strani. 

- Dosad nismo saznali zašto su točno zaštitari na fakultetu, ali je čudno da hodaju fakultetom. Nismo mogli ni u knjižnici, a referada nije radila neko vrijeme iako su počeli upisi na diplomski studij. 

- Organizirani smo i pratimo situaciju. Očekujemo ostavku dekana i to nije kraj našeg djelovanja. Morat ćemo dogovoriti što dalje i kako kvalitetno organizirati novi studentski zbor - rekao je Tenšek. 

 

Podsjetimo studentima je u srijedu navečer onemogućen ulazak u zgradu fakulteta pa su svoj 210. plenum održali u dvorištu fakulteta. Na plenumu je odlučeno da će se blokirati sjednica Vijeća, što im je naposljetku i uspjelo, a dekanu Vlatku Previšiću studenti su dali rok do 3. listopada, odnosno do idućeg plenuma, da odstupi ili će krenuti s blokadom fakulteta.

GLEDAJTE LIVE STREAM:

Dekan Previšić u četvrtak je rekao kako su zaštitari na fakultetu "da štite prostor i zgradu od mogućih ekscesa".

- U vremenu u kojemu živimo, mogući su ekscesi, čak i terorizam - rekao je Previšić. 

Razgovor sa studentima možete od 12 sati pratiti uživo na portalu, Facebooku i YouTubeu.

 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Istvan Serekesz 24.09.2016.

    . Vi koji se neažete sa dekanom i dalje čekajte a onima koji se slažu treba omućiti normalan rad učenje i laganje ispita.

  • barbossa 23.09.2016.

    Famozni Plenum (komunjarska umotvorina iz olovnih godina) je ilegalna, a po metodama i nastupu teroristička grupacija preko koje se pokušava nasilno smijeniti "nepoštenu ineligenciju, profesore buržuje i sve ideološke neprijatelje komunizma kako bi se otvorila vrata naprednim snagama koje znaju kako se društvo vodi u blagostanje". Osim potpore strica Ostoje, tetke Aleksandre, djeda Budaka, tete Glasovac imate i sigurnu podršku Nenada Stazića-Lepog, Marijane Mirt-Božanstvene, Mast Tras As-Poliglotske, Vjerana Zupe-Levičara, Nenada Puhovskog-Univerzalca i ZopaHa Potemkina MilaHobića-El Bahatog.

  • krupa 23.09.2016.

    Zanimljive face su viđene među pobunjenim studentima, plenumaši Sarnavka, Pofuk, odbačena Alex Kolarić, Ranko, Urša Neda Raukar i ostala tugujuća rodbina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare