To je to što me zanima!

Studenti su krenuli u 24-satnu blokadu u Beogradu: Podignuli su šatore i blokirali važnu ulicu

Prosvjedi u Beogradu su se nastavili i danas: 'S obzirom da nemamo javni servis, morat ćemo ljudima na ulici objašnjavati što se događa'
Vidi originalni članak

S obzirom da nemamo javni servis, morat ćemo ljudima na ulici objašnjavati što se događa, kazao je za N1 aktivist Ivan Bjelić najavljujući nove prosvjede u Beogradu zbog izbornih nepravilnosti.

Mladi prosvjednici u inicijativi "Borba" započeli su u podne postavili šatore ispred srpskog ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na križanju Ulice Kneza Miloša i Birčaninove ulice, a time je započela 24-satna blokada na tom važnom prometnom križanju, javlja Nova.rs

Prosvjednicima su se pridružili i članovi nestranačke inicijative ProGlas koji su nedavno zatražili ponavljanje izbora u cijeloj zemlji. 

- Zahtijevamo da se novi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u cijeloj Srbiji održe u roku od šest mjeseci nakon procesa temeljne promjene izbornih uvjeta. Tražimo i da se odgovorni za izbornu krađu kazne te pozivamo sve koji štrajkaju glađu da odustanu od daljnjeg štrajka. Pružamo i punu podršku studentima, ali i osuđujemo napade na institucije kao i prekomjernu policijsku upotrebu sile - zatražili su iz ProGlasa.

Grupa 'Borba' u petak je poslala pismo europskim institucijama i drugim međunarodnim organizacijama, u kojem navode razloge prosvjeda, ali i zahtjeve koje imaju prema institucijama. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • urnebes 29.12.2023.

    ako trebaju ahitekta za stručno postavit šator, nek pozovu ppredsjednika vlade Medveda on je priznat u svijetu za šatore visoke kvalitete.

  • SasaZg01 29.12.2023.

    Prosvjeduju protiv uvoza radne snage ili ..?

  • RIBIĆ005 29.12.2023.

    A plinske boce

Komentiraj...
Vidi sve komentare