To je to što me zanima!

Studenti sumnjaju na trovanje: Svi su ručali grašak iz menze

Facebook stranica Sveučilišta u Zadru zatrpana je pritužbama studenata koji su nakon obroka u studentskoj menzi Barbakan morali zatražiti liječničku pomoć
Vidi originalni članak

Zatvorena grupa Zadarskog sveučilišta preplavljena je komentarima o trovanju studenata u studentskoj menzi Barbakana u Zadru.

Za povraćanje,  proljev, vjetrove i mučninu studenti krive grašak iz menze, tvrdeći da su se otrovali oni koji su jeli objed s tom mahunarkom.

Studentski zbor najavio je da će reagirati čim skupe dovoljno informacija, a u srijedu je održan i sastanak Povjerenstva sastavljenog od tri studenta i predstavnika menze.

- Nama se nitko konkretno nije javio, a nije ni Zavodu za javno zdravstvo, jer smo ih odmah zvali, tako da nemamo nešto konkretno za što bismo se uhvatili. Od 70-ak komentara u studentskoj zatvorenoj grupi možda je desetak sa simptomima. Ne radi se stoga o masovnom trovanju, a kako je tog dana stotinjak ljudi jelo grašak,  a ovi sa sličnim simptomima jeli su različite namirnice, zaključili smo da je moguće i da je riječ o pojačanoj virozi koju su studenti međusobno 'podijelili, ' - kazao nam je Ante Klanac, član Povjerenstva za kontrolu prehrane i voditelj nabave. Dodao je da je grašak iz menze ispravan.


 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zagabrija 04.05.2016.

    Sreća da imamo povjerenstvo za vjetrove :)

  • barbossa 04.05.2016.

    Dobro je to da se jede krumpir iz Egipta, blitva i rajčice iz Srbije a grašak iz Moldavije. Bar smo sigurni od nus pojava.

  • Igor Petak 04.05.2016.

    Uglavnom profesori se nisu otrovali ali povjerenstvo ce riješiti slucaj kad raspuste ovo prvo povjerenstvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare