To je to što me zanima!

'Kristina mi je rekla kako joj je David udarao glavom o auto...'

David Komšić je u travnju ove godine nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za strašno ubojstvo svoje bivše djevojke Kristine koju je nožem izbo 88 puta
Vidi originalni članak

Jutro nakon napada Kristina mi se kratko javila porukom da je u bolnici. Rekla je da je ozlijeđena i da ima ogrebotine na nosu, ispričala je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u nastavku suđenja Davidu Komšiću i njegovim prijateljima za oštećivanje automobila Kristine Krupljan (18), njezina prijateljica Josipa B. Podsjetimo, Komšić je Kristinu ubio tri mjeseca kasnije zbogh čega je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenoga 2016., oko 5.40 sati, na Bukovačkoj cesti u Zagrebu, presreli Kristinu svojim vozilom te razbili njezin automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Josipa je na sudu objasnila da kobne večeri nije bila s Kristinom u noćnom izlasku te o događaju zna ono što je čula od nje. 

- Najbolje se sjećam samih detalja. Znam da joj je potrgan retrovizor, razbijeno staklo s vozačeve strane, da su joj udarali glavom o nakakvu pregradu kod vozačeva sjedala te da su joj otuđili mobitel i bacili ga u kanalizaciju. Rekla mi je da su to učinila četvorica okrivljenika, no ne sjećam se je li mi rekla tko joj je uzeo mobitel - ispričala je Josipa. Kristinu je poznavala od osnovne škole te su se družile od 0 do 24 sata.

Kristina joj je, kaže, rekla da joj je David razbio staklo na autombilu te joj udarao glavom. Vidjele su se nekoliko dana nakon događaja, a Kristina je tad još imala nekakav zavoj na nosu.

U jednom trenutku spomenula je Kristinin iskaz o tom događaju, koji je dala u odvjetništvu na dan kad je ubijena, pa je Davidovu braniteljicu zanimalo odakle zna što je Kristina pričala u tužiteljstvu.

- Čule smo se tog dana nakon što je dala iskaz i ispričala mi je što je rekla - odgovorila je Josipa.

Kristinina druga prijateljica Jelena Đ. kazala je da o spornom događaju zna ono što je, nakon Kristinine smrti, čula od Josipa i Kristinine majke Vesne te da joj napad Kristina nikad nije spominjala.

I u ovom postupku, kao u prethodna dva, Komšiću će presuditi kao odraslome primjenjujući odredbe općeg zakona, a ne Zakona o sudovima za mladež.

- Smatram da se ne radi o ekscesu u ponašanju u inače redovnom funkcioniranju. Osim toga djelo je počinjeno u vrijeme kad je već imao formiranu ličnost. Također, za primjenu odredbi Zakona o sudovima za mladež, okrivljeni bi trebao biti dostupan Centra za socijalnu skrb, što on nije - pojasnila je Damjanović.

Na sljedećem ročištu okrivljeni bi trebali iznijeti obrane.

Davida Komšića na sud su doveli s izdržavanja kazne zatvora budući da ima pravomoćnu presudu iz siječnja prošle godine prema kojoj je dobio 14 mjeseci zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo pješak.

Tužiteljstvo za Komšića, zbog ovog napada, traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za preostalu trojicu dvije godine. 

Komšić je u travnju 2018.  nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za strašno ubojstvo svoje bivše djevojke Kristine koju je nožem izbo 88 puta. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • hrvaticahrvatica 13.03.2019.

    ZG KLOŠARI.

  • 31.01.2019.

    2 godine zatvora ali bez pogodnosti, doslovno 731 dan i 200.000tkn odštete i sudske troškove sve da plate, ako nemaju ovrhu na imovinu, ako nemaju opet novčanu pretvoriti u dane zatvora. Nema onda više auta, kredita, mobitela, itd itd. Naučiti ih pameti da pozelene od muke kao što je i oštećena i na kraju mučki i svirepo ubijena.

  • zgbzagreb 30.01.2019.

    A vidimalom ke dobro u zatvoru. Nema droge, dobro i redovno jede pa se malo udebljao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare