To je to što me zanima!

Suci: Ivo Sanader bez srama i dokaza optužuje našeg kolegu

Udruga hrvatskih sudaca reagirala je na Sanaderove optužbe kako je sudac Ivan Turudić trebao imati ulogu u slučaju Polančec kojeg su tražili da tereti Sanadera
Vidi originalni članak

Udruga hrvatskih sudaca osudila je izjavu saborskog zastupnika Ive Sanadera koji je u petak kazao da je predsjednik uskočkog suda Ivan Turudić očigledno trebao imati ulogu u slučaju Polančec, kojeg su ucjenjivali i nudili mu slobodu, ako zauzvrat lažno tereti Sanadera. U Udruzi sudaca kažu kako ovo nije 'prvi put da Sanader rad sudova i sudaca na konkretnim predmetima dovodi u vezu s političkim posljedicama pojedinih sudskih odluka prebacujući sudbenoj vlasti političko svrstavanje i odlučivanje po političkom diktatu.'

 - Optuživati bez dokaza i bez imalo srama kolegu Ivana Turudića da je predsjedajući sudskim vijećem i sudjelujući u donošenju odluke to činio po diktatu politike predstavlja do sada jedan od najgrubljih napada na ustavni položaj suca i sudbene vlasti - navodi se u priopćenju. 

Zatražili su reakciju sve tri grane vlasti, zbog zaštite digniteta sudbene vlasti i zbog zaštite interesa građana koji se pojavljuju pred sudovima  te se nadaju da ona neće izostati. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • PredstavnikIzvanzemaljaca 07.11.2010.

    Ima on jos puno toga za reci, samo ga pustite da kaze. Mnogi su se nasli uvrjedjeni njegovom izjavom, zasto ? Ako nije tako kako kaze stvarno ne vidim razloga da se itko mora nakon tih izjava opravdavati, istupati. Jednostavno nastavite se baviti svojim poslom kao dosada i istina ce sama isplivati. Kao sto nama obicnim gradjanima utjesno kazu nevin si dok ti ne dokazu suprotno,a ta uzrecica drzi vodu jedino u teoriji..... Uostalom pa kad je vec sve super u sudstvu zasto ima toliko nerjesenih sporova koji traju desetljecima, sigurno nije zbog toga jer rade svoj posao, LOL !!

  • wolf_1 07.11.2010.

    bune se suci optužbe bez dokaza ..a kako oni sude ?..dvije budale se nadu ko svjedoci i rekla kazala bez dokaza te osude ..al kad su oni u pitanju pitaju se di su sanaderu dokazi ..

  • stari mudrac 07.11.2010.

    zašto suci misle da ivo pojma nema ? šest godina je bio premijer. on točno zna kakvi su suci i koji kako sude. iako ga ne volim, čak mu i vjerujem u ovoj temi. povjerovati ću sucima kad zabrane rad stranci koja je sustavnom pljačkom financirala svoj rad, a još toliko love su njeni kolovođe odnijeli doma. prije 90te nisu imali ni bicikle, a sad audi radi u jednoj smjeni samo za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare