To je to što me zanima!

Sud BiH otvorio istragu protiv obitelji Karadžić

Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv obitelji Radovana Karadžića zbog sumnje da mu pomažu u bijegu. Njihova imovina trenutačno je zamrznuta
Vidi originalni članak

Istraga je otvorena i protiv njegovog zeta Branislava Jovičevića zbog sumnje da mu pomažu u bijegu. Istovremeno donesena je i privremena mjera zabrane raspolaganja imovinom, što znači da obitelj Karadžić ne može prodavati svoje nekretnine kako bi financirali Radovanov bijeg, pišu Nezavisne novine.
Ta zabrana odnosi se na imovinu Ljiljane Zele - Karadžić, na stan u vlasništvu kćeri Sonje te poslovni objekt koji nije do kraja izgrađen. Još prije Sud BiH zamrznuo je imovinu Ratka Mladića, Radovana Karadžiča, Zdravka Tolimira i Stojana Župljanina.
Iz Haaškog suda je poručeno da on neće prestati s radom sve dok se ne završe započeti procesi i dok se ne uhite svi oni koji su još u bijegu. Iako će neki procesi probiti rok koji je planiran za kraj 2009. godine, predstavnik Haaškog tribunala u BiH Refik Hodžić je istaknuo kako postoji mogućnost da Sud i prestane s radom, ali će se aktivirati onog trena kad se najtraženiji zločinci napokon uhite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gardy 29.11.2007.

    pa kad je na palama hladno,normalno je da je zamrznuta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare