To je to što me zanima!

Sud Bujanca proglasio krivim, mora platiti 22.500 kuna kazne

Podsjetimo, Ostojić je podnio tužbu zbog niza uvreda i kleveta izrečenih u emisiji "Bujica" na Osječkoj televiziji. Bujanec je Ostojića zvao 'Ostoja Ranković'
Vidi originalni članak

Velimira Bujanca sud je proglasio krivim za klevetu bivšeg SDP-ova ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i kaznio ga s 22.500 kuna.

- Osuđuje ga se na 45 dnevnih iznosa, što je za njega 500 kuna po danu jer je naveo da ima plaću 15.000 kuna. Dužan je to platiti u roku od šest mjeseci. Ne učini li to, mogući su prisilna naplata ili rad za opće dobro, a ako ni na to ne pristane, sud može novčanu kaznu zamijeniti zatvorskom - pojasnio je Ivan Sajter, sudac Općinskog suda u Osijeku. Bujanec mora platiti i sudske troškove od 14.500 kuna, javlja Večernji
 
Podsjetimo, Ostojić je podnio tužbu zbog, kako drži, niza uvreda i kleveta izrečenih u emisiji "Bujica", emitiranoj 25. studenoga 2015. na Osječkoj televiziji, u kojoj se govorilo o stradavanju vukovarskog branitelja Darka Pajičića, za što je prozivan Ranko Ostojić, kao tadašnji ministar unutarnjih poslova, zbog prekomjerne uporabe sile policajaca. U emisiji Bujanec je, među ostalim, Ostojića nazvao "beskrupuloznim ministrom Ostojom Rankovićem" te je u prilogu prenio izjavu Zdravka Tomca "Uzrok zla: Ranko Ostojić i Zoran Milanović, jer njih dva jedini odlučuju bez ikakve političke kontrole" i izjavu Zvonimira Trusića kako su Ostojić i ostali dijelovi tadašnje vlasti hrvatsku policiju pretvorili u dio represivnog aparata za obračun s neistomišljenicima.

U iskazu Ostojić je danas ocijenio kako je u emisiji izrečen niz kleveta i uvreda kako bi mu se okrivljenik osvetio pa je u njoj konstruirao da je on odgovoran za smrt Darka Pajičića iako ministar unutarnjih poslova "ne rukovodi policijom i ne zapovijeda policijskim službenicima". Smatra da je Bujanec povrijedio njegovu čast i ugled kao hrvatskog branitelja, koji se borio za Hrvatsku kako bi bila demokratska i pravna država i da njome "ne bi rukovodili kriminalci", te da nitko nikada nije dokazao da je svojim radom zloupotrebljavao sustav.

Ostojić drži kako ga je Bujanec nazivom "Ostoja Ranković" pokušao diskreditirati kao Hrvata i vrijeđati njegovu nacionalnu pripadnost te imputirati da je srpske nacionalnosti. Tvrdi kako se nakon toga bilo mnogo incidenata u kojima se rabio za njega uvredljiv naziv "Ostoja Ranković" te da je duboko pogođen vrijeđanjima i stalnim diskreditiranjem u toj emisiji.

Idi na 24sata

Komentari 420

  • 09.06.2017.

    Otkrivanje onih sto blate Hrvatsku je nasilje , snimanje kojekakvih filmova , laznih o hrvatima i prikazivanje po svijetu to nije nasilje , i financiranje s Hrvatskim novcem to se zove nasilje .

  • Bezobraznik 07.06.2017.

    Uvreda i kleveta? Pa sad ga svi tako zovu, i njegovi. Da je bio pravi, sam bi nakon smrti gospodina Pajčića dao otkaz.

  • pukovnikzg 06.06.2017.

    2017. je,a ovaj je još u '41. Sa šatorom na leđima,plinskom bocom u ruci i kokoškom u nosu vreba partizane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare