To je to što me zanima!

Sud ga pušta na slobodu: Polančec izlazi iz zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
USKOK je ispitao sve svjedoke u aferi HEP te za Polančeca, Mravka i Koštana zatražio ukidanje istražnog zatvora. Polančec je u pritvoru od 31.3.
Vidi originalni članak

USKOK je poslao zahtjev Županijskom sudu da se Damiru Polančecu, Ivanu Mravku i Ivanu Koštanu ukine istražni zatvor. To su tražili nakon što su ispitali sve svjedoke u slučaju HEP, kojim ih se sumnjiči da su tvrtku oštetili za 600 milijuna kuna, javlja Večernji list. Sutkinja istrage, Jadranka Mandušić, odredila je 25. svibnja istražni zatvor Polančecu, Mravku i Koštanu zbog prodaje i isporuke struje HEP-a TLM-u i Aluminiju Mostar.
Istražno ročište trebalo bi biti u 14 sati. Sudac istrage saslušat će argumente i odlučiti ide li Polančec na slobodu. Ako ga odluči pustiti, Polančeca će vratiti u Remetinec kako bi se razdužio te bi već u poslijepodnevnim satima mogao biti doma. Polančec je u pritvoru od 31. ožujka, a kad su mu us vibnju odredili istražni zatvor za HEP, ukinut mu je zatvor za aferu Podravka.
Večernji dodaje da će za Mravka zatražiti  istražni zatvor zbog slučaja TLM i primanje 700.000 kuna mita.

OPTUŽNICE PROTIV POLANČECA
SLUČAJ REFLEKTORI: Protiv Polančeca su podignuli optužnicu u svibnju zbog protuzakonita posredovanja i krivotvorenja službene isprave. Uz njega su optuženi i Željko Dražić te Tomislav Andabak. Oni su, na Polančecov zahtjev, postavljajući reflektore na nogometno igralište NK ‘Osvita’ iz Đelekovca klubu 2008. navodno pribavili protupravnu korist od 230.000 kuna i krivotvorili poslovne knjige kako bi izgledalo da je novac isplaćen za druge građevne radove. Optužnica za ovaj slučaj još nije potvrđena.

NEPOTREBNA STUDIJA:
Druga optužnica potvrđena je u srijedu. Polančeca terete da je vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću uplatio pola milijuna kuna iz državnog proračuna za nepotrebnu studiju, za problem koji je od ranije riješen.

HEP I SPICE JOŠ ISTRAŽUJU
Istrage protiv bivšeg potpredsjednika Vlade i dalje se vode u aferi "Spice" i oko prodaje i isporuke električne energije od strane HEP-a društvu TLM i društvu Aluminij Mostar.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ppeerroo 22.07.2010.

    treba ga pustit na slobodu da može pobjeći.

  • stec 22.07.2010.

    a što ste očekivali drugo ?????????? ovo je hrvatska nažalost hrvatska

  • sonijakodimi 22.07.2010.

    hebem ti takvu državu

Komentiraj...
Vidi sve komentare