To je to što me zanima!

Sud je odgodio deložaciju: 'Ni batinama me nećete izbaciti'

Srčani bolesnik Miroslav Vuković, koji je zbog šećerne bolesti ostao bez noge, pretrpio moždani udar, spreman je stan napustiti kada mu pronađu smještaj u domu
Vidi originalni članak

Iz ovog stana idem u dom, na Mirogoj ili u zatvor, rekao je stopostotni invalid Miroslav Vuković Olio sudskom ovršitelju, koji ga je danas u pratnji trojice policajaca, treći put pokušao deložirati iz stana Ante Poplaše u Gajnicama.

Srčani bolesnik Vuković, koji je zbog šećerne bolesti ostao bez noge, pretrpio moždani udar, spreman je stan, koji je na kredit kupila njegova bivša žena i koji je zbog neplaćanja kredita Županjska banka prodala Poplaši na dražbi, napustiti kada ga smjeste u dom. Centar za socijalnu skrb Susedgrad, naime, priznao mu je pravo na stalni smještaj u Domu za stare i nemoćne osobe. Troškovi usluge podmirivat će se iz mirovine korisnika, a razliku do pune cijene opskrbnine past će na teret Ministarstva socijalne politike. Postupak je u tijeku i mogao bi biti dovršen za nekoliko mjeseci. Vuković, koji je bio optužen za pripadanje tzv. zločinačkoj organizaciji i zbog toga dvije godine proveo u pritvoru gdje je obolio, u invalidskim je kolicima. Nema prihode, imovinu, niti ikoga da se brine o njemu.

- Čim dobijem smještaj u domu, što je u postupku, napuštam stan dobrovoljno - rekao je Vuković sudskom ovršitelju.

- Ne slažem se s odgodom. Ne mogu čekati još 10 godina. I ja sam invalid. Možda i teži od vas - uzvratio mu je Poplaša, koji je ponudio da će platiti garsonijeru Vukoviću, samo da iseli iz stana.

Nakon kraće neugodne i napete situacije sudski ovršitelj je odgodio deložaciju, čemu se Poplaša usprotivio, dok se ne obavijesti Centar za socijalnu skrb. Naime, njihov djelatnik nije u ponedjeljak dobio službenu obavijest o deložaciji te nije došao na deložaciju.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • darko3379 21.04.2013.

    a koji je k.... tip išao kupovat stan(naseljeni stan)ima mali milion stanova u zagrebu on je baš taj išao kupiti,sve su to mučke samo takve

  • Yassa 26.03.2013.

    ne znaš šta reći ali trebalo bi biti vlasništvo iznad svega čak i bolesti

  • LebronPetrovic 26.03.2013.

    Svi trebaju trenirat borilačke vještine pa onda neka propali boksači te pokušaju kamatrit i reketarit !

Komentiraj...
Vidi sve komentare