To je to što me zanima!

Sud odbio žalbu: Mali Alfie (2) ne može na liječenje u Italiju

Alfie iz Liverpoola se nalazi u polu-vegetativnom stanju i pretrage su pokazale da mu je mozak uništen. Suci su prihvatili nalaz liječnika prema kojem bi svako daljnje liječenje bilo uzaludno...
Vidi originalni članak

Britanski Vrhovni sud odbio je večeras žalbu obitelji dvogodišnjeg Alfieja Evansa koja je tražila dopuštenje da se teško bolesni dječak prebaci na liječenje u Italiju. Alfieju su u ponedjeljak navečer u bolnici isključili aparate, ali dječak je potom nastavio samostalno disati zbog čega su njegovi roditelji zatražili nastavak liječenja. 

Otac dječaka Tom Evans sada želi tužiti trojicu liječnika dječje bolnice Alder Hey za ubojstvo, piše Daily Mail.

'PREBOLESTAN JE...' Sud je odlučio: 'Alfie ne može u Italiju, ali napokon smije doma'

Iako su se roditelji nadali da će njihov sin dobiti bolju liječničku pomoć u Italiji, čije je državljanstvo već dobio, sud je još jučer odlučio drugačije. Zbog toga su roditelji uložili žalbu i nadali se danas pozitivnom ishodu.

'Liječenje bi bilo uzaludno'

Alfie iz Liverpoola se nalazi u polu-vegetativnom stanju i pretrage su pokazale da mu je mozak uništen. 

Suci su prihvatili nalaz liječnika prema kojem bi svako daljnje liječenje bilo uzaludno jer se dječak sigurno neće oporaviti. Roditelji dječaka Tom Evans i Kate James koji su u 20-im godinama tvrde da njihov sin ne pati i da nije u bolovima te su pokrenuli sudske bitke u Britaniji te na Europskom sudu za ljudska prava.

- Kažu da naš sin pati, a ja ga gledam i vidim da on ne pati - kaže Tom. 

Dječakova majka je u utorak objavila fotografiju svojeg sina kako ga drži u rukama. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • nori 🖖 26.04.2018.

    Pošaljimo im Spinrazu. Engleska je siromašna

  • lola322 26.04.2018.

    Racionalna odluka suda o neprodužavanje agonije bolesnom dječaku, za roditelje uz svo poštovanje prema njihovoj boli je vrijeme da se maknu iz medija, da prestanu uznemiravati ostale pacijente iz bolnice zajedno s hrpom neukih laika sa stalnim okupljanjem ispred bolnica. Dječak je već rođen bolestan i ovakav scenarij je bio neupitan, mozak se ne može obnoviti, njemu je nepovratno uništen. Medicina je napredovala, ali i dalje nije svemoguća, neka stanja i bolesti su nepopravljivi i to treba prihvatiti, a ne raditi senzacionalizam, svakodevno se masi ljudi isključe aparate pa ih ne vidim kao ni njihove bližnje u medijima!

  • kaktus24 26.04.2018.

    Ova bolnica je poznata po skandalima. Posebno po vađenju zdravih organa i prodavanju farmaceutskoj ind. Na operacijama srca vadili bi štitnjače djeci i sl. primjeri. Ima više djece koju su ovako oduzeli roditeljima i ubili, a ima primjera djece koju su otpisali kao Alfija, ali su ih roditelji uspjeli spasiti. Ovo je vrlo sumnjivo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare