To je to što me zanima!

Sud potvrdio da je splitski fratar zlostavljao dječaka u sakristiji: Mora platiti 90.000 kn odštete

Fratar cijelu situaciju negira te kaže kako se ne smatra krivim te da ništa nije istina i da nikoga nikad nije zlostavljao
Vidi originalni članak

Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca te njen sada već bivši član, fra Gracijan morat će solidarno jednoj od fratrovih žrtava isplatiti ukupno 90 tisuća kuna odštete, odlučio je sud. Uz to računaju se i kamate od 2018. godine, a morat će žrtvi podmiriti i 12 tisuća kuna sudskih troškova, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Gašperov je odlukom Pape Frane krajem srpnja 2018. godine izbačen uz crkvenih redova zbog pedofilije.

PEDOFILIJA U CRKVI Papa Benedikt XVI. spreman je svjedočiti o zlostavljanju djece u Njemačkoj dok je bio nadbiskup

Radi se o nepravomoćnoj presudi gdje je psihijatrijsko-psihološkog vještačenja zaključeno  da je istina da je tada 15-godišnji mladić uz Splita bio spolno zlostavljan od strane Gracijana u sakristiji samostana sv. Frane.

'PROSLAVILI' GA SAVJETI ŽENAMA U Ukrajini poginuo kontroverzni ruski svećenik: 'Sin ide u rat? Trebala si onda imati više djece'

Sutkinja splitskog Općinskog suda Julijane Ponoš je u presudi navela i da se, s obzirom na to da je vrh reda još u prosincu 2017. godine obaviješten o "neprimjerenom ponašanju" fra Gracijana prema nekoliko osoba, nije se reagiralo.

Fratar cijelu situaciju negira te kaže kako se ne smatra krivim te da ništa nije istina i da nikoga nikad nije zlostavljao. 

SVETA OBUĆA Religijske tenisice: Popularan model s raspelom i križom, a u potplatu je 'sveta vodica'

Rekao je da je, ako je pogreška nekog zagrliti, onda on i pogriješio, no da smatra da nije bilo nikakve zle namjere u tome što je nekog zagrlio.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Splitski cvit 17.11.2022.

    Zašto nema komentara za onog mladog pedofila.

  • crazy mind 11.11.2022.

    cudimo se sto se broj vjernika stalno smanjuje...

  • Selo_malo 11.11.2022.

    Gadljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare