To je to što me zanima!

Sud: Poziv na bojkot Idee i Agrokora je govor mržnje

U tekstu beogradskog 'Glasa javnosti', uz ostalo, pisalo je kako "hrvatska čizma gazi srpskom zemljom, kupuje firme i otvara prodavaonice...
Vidi originalni članak

Prvi općinski sud u Beogradu usvojio je tužbu organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava i kao govor mržnje okarakterizirao tekst objavljen u "Glasu javnosti" 16. ožujka 2006. kojim se pozivalo na bojkot hrvatske tvrtke IDEA. Glasnogovornica suda precizirala je da je presudom zabranjeno ponovno objavljivanje tog, ili bilo kojeg drugog teksta koji izaziva diskriminaciju ili potiče na mržnju. U tekstu 'Glasa javnosti', uz ostalo, pisalo kako "hrvatska čizma gazi srpskom zemljom, kupuje firme i otvara prodavaonice...", te da kupovina u toj radnji znači "davanje novca onima koji su nas prognali i ubijali", a upućena je i prijetnja da će svi kupci biti praćeni.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • rođo1 07.11.2008.

    pa šta je tu novo po meni ništa da smo normalni koliko nismo tako bi i mi rekli i radili .....................

  • trešnja 07.11.2008.

    Meni stvarno nije jasno kako tim bogatašima nikad nije dosta.Zar stvarno moraju svugdje poharati novac.S koliko žlica jedu oni i njihova familija?Zar im toliko treba za život? Kako onda mi možemo sa tako malo živjeti i biti zadovoljniji od njih?

  • Glavni frajer 07.11.2008.

    Kako je netko prije desetak godina rekao...Ništa novo na Balkanu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare