To je to što me zanima!

Sud odbacio HRT-ove optužbe protiv IDS-ovog Damira Kajina

Saborski zastupnik IDS-a rekao je a se na HRT-u gotovo svaka emisija može kupiti. Sud je ocijenio da je to rekao u dobroj vjeri ukazivanjem na negativnosti na HRT-u
Vidi originalni članak

Ovo je mali korak za mene, a daleko veći korak za hrvatsko pravosuđe i za vjerodostojnost državnih institucija i hrvatskog Sabora. HRT bi trebala biti prva koja bi trebala braniti slobodu riječi, a ne biti državni cenzor, riječi su nasmijanog saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina nakon što je petak poslije podne na Općinskom sudu u Buzetu oslobođen HRT-ovih optužbi.

Sudac Igor Materljan je HRT-ovu tužbu protiv Kajina odbacio u cijelosti, obrazlažući da je Kajin u Saboru iznosio svoje mišljenje postupajući u dobroj vjeri ukazivanjem na negativnosti u poslovanju HRT-a te da je takve riječi u predizborno vrijeme trebalo tolerirati ali i bilo za očekivati.

Kajinu se sudilo zbog izjave da se na HRT-u gotovo svaka emisija može kupiti. Tužbom iz lipnja prošle godine HRT je od Kajina tražio ispriku, 110.000 kuna sa zateznim kamatama te da o svom trošku kao plaćeni oglas objavi osuđujuću presudu u Večernjem i Jutarnjem listu. 

Tijekom suđenja Kajin se branio sam. Prvog dana suđenja Kajin je kazao da bi prije kupio novi Citroen Berlingo nego li novac dao HRT-u. Za trajanja suđenja Kajin je na sudu govorio da su neki HRT pretvorili u kupleraj gdje je sve na prodaju te tvrdio da je HRT-ova tužba protiv njega politički udar, napad na Ustav i pravo na izražavanje mišljenja. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • plavi cvijet 29.01.2011.

    Bila bi sve još nenormalnije nego što je da su da ga osudili.

  • ivooo 29.01.2011.

    nevolim ni jednog zastupnika, ne zanimaju me ali ovaj Kajin ima muda svaka mu čast.

  • jontra69 29.01.2011.

    bravo damire,jedan si od rijetkih političara koji govora iskreno.samo da se makneš od onog klauna i lopuže jakovčica i narod bi te ozbiljnije doživljavao.i kod kriminalca je kao i na hrt-u sve na prodaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare