To je to što me zanima!

Sudac i sutkinja su ublažavali kazne: Zauzvrat tražili novac?

Sudac je za ublažavanje kazni zbog prometnih prekršaja tražio od 500 kuna do 100 eura. Okrivljenicima je smanjivao novčane kazne i nije im izricao zabranu vožnje. To je tražio i od sutkinje
Vidi originalni članak

Sudac i sutkinja prekršajnog suda u Šibeniku osumnjičeni su da su zlouporabili svoj položaj i primali mito, priopćio je USKOK

Osnovano se sumnja da je sudac u veljači ove godine ublažio novčanu kaznu za prometni prekršaj i nije oduzeo vozačku dozvolu, za što je tražio naknadu. Okrivljenik mu je dao 100 eura.

Sudac je još jednom okrivljeniku smanjio novčanu kaznu. Predložena kazna je, tom okrivljeniku, bila tri tisuće kuna i zabrana upravljanja vozilom. Sudac mu je obećao sniziti novčanu kaznu te je, kao i u prethodnom slučaju, odustao od zabrane upravljanja vozilom. Kaznu je snizio na tisuću kuna, a zauzvrat je tražio 500 kuna od okrivljenika. 

Drugookrivljena u USKOK-ovom slučaju je i sutkinja Prekršajnog suda u Šibeniku. Nju je sudac zamolio da njegovom poznaniku izrekne što blažu kaznu. Poznanik je, stoji u priopćenju USKOK-a, vozio pod utjecajem alkohola, nije se zaustavio kada ga je policija upozorila i nije bio vezan. 

Kazna za to je trebala biti 6200 kuna i zabrana upravljanja vozilom. No, sudac i sutkinja su se dogovorili da će sudac u ime svog poznanika napisati obranu u kojoj tvrdi da nikada nije bio osuđivan, iako su oboje znali da je bio. Sutkinja je potom izrekla kaznu od 1700 kuna i nije izrekla zabranu upravljanja vozilom. 

Sudac je i prošle godine svom poznaniku napisao prigovor u njegovo ime. Iako je znao da je rok za predaju prigovora istekao, na njemu je, da ne bi bio odbačen kao nepravodoban, otisnuo prijemni pečat Suda kojim je potvrdio da je prigovor zaprimljen u zakonskom roku. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • DTJ 22.12.2018.

    Bar de radi na ovome pa je u novinama...medijima...ajde, znaci pomice se. Polako ali sigurno.

  • bcelija 22.12.2018.

    Ko bi se tome nadao? Ne mogu doći sebi kako sam se iznenadio! Oči su mi ispale čitajući! Pao sam na guzicu! Kao da me Božja strijela pogodila! Hoću li se ikad oporaviti????

  • domoljub029 22.12.2018.

    Potpuno je u redu da suci popuste nekim našim građanima koji nisu iz redova običnih smrtnika, ja sam se također izvukao 20tak puta zahvaljujući našem divnom pravosuđu i smatram da se sve možemo u obostranom interesu dogovoriti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare