To je to što me zanima!

Sudac izgleda bolesno, podbuhao je, blijed i slab

MAKNULI GA ZBOG BOLESTI? Veličasni Zlatko Sudac (39) više ne vodi duhovne obnove u Betaniji. Karizmatik se navodno liječi u Zagrebu
Vidi originalni članak

Blijed, podbuhao i vidno umoran došao je u petak velečasni Zlatko Sudac na sastanak s gradonačelnikom Jastrebarskog Mihaelom Zmajlovićem. Predstavljajući projekt interdisciplinarnog duhovnog centra za siromašne, kratko se osvrnuo na napise da više ne smije održavati seminare duhovne obnove u Betaniji na Lošinju.
- Sve što je rečeno je istina. Ja sam svećenik Katoličke crkve. Crkva bez mene može, ali ja bez crkve ne - rekao je vlč. Sudac. S druge pak strane, kako nam je potvrdio sugovornik iz vrha Katoličke crkve, koji je želio ostati anoniman vlč. Zlatko Sudac liječi se u Zagrebu. 
- On je dosta bolestan. Samo vam to mogu reći - rekao je naš sugovornik. Sudac živi i radi u Ćunskom na otoku Lošinju. Međutim, tamo ga već neko vrijeme nema.
- Zlatko je izvan Krčke biskupije. Nisu ga premjestili. I dalje je naš svećenik, ali se u zadnje vrijeme više posvetio umjetničkom radu - rekao je vlč. Anton Valković, generalni vikar Krčke biskupije, kojoj pripada vlč. Sudac. Dodao je kako Dom za duhovne susrete Betanija u Ćunskom, gdje je Sudac držao seminare, neće prestati s radom. No umjesto Sudca seminare će voditi drugi svećenici.
- Betanija neće prestati s radom, ali će drugačije poslovati. Sagrađena je puno prije Sudca pa može i nastaviti bez njega - rekao je vlč. Valković te dodao da Zlatko Sudac i dalje smije držati seminare, ali samo uz biskupovo odobrenje.
Teolog don Ivan Grubišić kaže kako su vlč. Zlatka Sudca zbog zdravlja maknuli sa seminara. Smatra kako je karizmatiku sad najpotrebniji odmak od svega, kako bi se psihički i duhovno osnažio.
- Nije problem u njegovim propovijedima nego u zdravstvenom stanju. Kao čovjeka mi ga je žao - rekao je don Ivan Grubišić. Je li ovo početak kraja najvećeg karizmatika u zemlji, don Ivan Grubišić ne može sa sigurnošću odgovoriti.
- Sve će ovisiti o njegovu psihičkom stanju - zaključio je poznati teolog. Drago Plečko je dugogodišnji prijatelj Zlatka Sudca. Kaže kako se čuo s uglednim svećenikom s Kaptola, koji mu je otkrio kako je ovo početak obračuna Crkve s likom Zlatka Sudca. Sve je, otkriva Plečko, eskaliralo prije nekoliko mjeseci kad se vlč. Sudac posvađao s krčkim biskupom.
- Rekao je kako su jedan na drugoga vikali. To je bila žestoka svađa - kaže Plečko. Dodao je kako je Zlatko Sudac u sukobu s Crkvom jer je “solo” igrač koji se ne voli pokoravati nadređenima, ali ih poštuje. Da je Zlatko Sudac bolestan ne vjeruje ni njegov prijatelj Zdravko Tomac. Njihovo prijateljstvo je počelo kada je Tomac rukopis svoje knjige o obraćenju poslao na prvo čitanje upravo Sudcu. Velečasni Sudac knjigu je pročitao i u dva ujutro poslao mu poruku. Tražio je od Tomca da dođe u Novalju na duhovni seminar i svjedoči o svom preobraćenju, no Tomac nije imao nikoga da ga odveze. Ali Sudac je riješio problem. Ujutro su po Tomca stigli karlovački specijalci i prevezli ga u Novalju. Od tada su nerazdvojni, a prije tri tjedna je Sudac u Karlovcu bio gost na predstavljanju Tomčeve knjige o obraćenju.
- Nisam se s njim čuo tri tjedna. Ne znam što se s njim događa, ali znam da je sve bilo u redu kad smo se zadnji put vidjeli. Nakon promocije je žurio u Salzburg - opisao je Zdravko Tomac susret sa Sudcem.

KARIZMATIKA ZLATKA SUDCA SU LJUDI ČEKALI U REDOVIMA

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Arkanđeo Mihael 16.04.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • exon valdez 16.04.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • dusty 16.04.2010.

    Sudcu želim brz oporavak!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare