To je to što me zanima!

Sudanska vojska i paravojne snage sklopile tjedan primirja

Borbe između Sudanske vojske i paravojnih Snaga za brzu potporu (RSF) ušle su u šesti tjedan, gurnuvši zemlju u kaos zbog čega se raselilo više od milijun ljudi
Vidi originalni članak

Zaraćene frakcije u Sudanu potpisale su kasno u subotu sedmodnevno primirje, rekli su u zajedničkoj izjavi Saudijska Arabija i SAD.

Novim sporazumom dogovoren je sedmodnevni prekid vatre koji stupa na snagu u ponedjeljak u 21,45 sati po kartumskom vremenu, izvijestio je američki State Department.

HUMANITARNI ODGOVOR Sudanskom krizom pogođeno 25 milijuna ljudi, UN za pomoć traži 2.56 milijardi dolara

Za razliku od ranijih dogovora kojih se zaraćene strane nisu pridržavale, sporazum postignut u saudijskom gradu Jeddahu provodit će se uz podršku SAD-a, Saudijske Arabije i međunarodnog mehanizma za praćenje prekida vatre.

Borbe između Sudanske vojske i paravojnih Snaga za brzu potporu (RSF) ušle su u šesti tjedan, gurnuvši zemlju u kaos zbog čega se raselilo više od milijun ljudi.

DŽEDI DEKLARACIJA Sudanske sukobljene strane dogovorile zaštitu civila, no nema dogovora o primirju

Zalihe hrane, novca i osnovnih potrepština brzo se smanjuju dok su se banke, veleposlanstva, tvornice hrane i skladišta humanitarne pomoći našli na udaru pljačkaša.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare