To je to što me zanima!

FOTO Sudarila se dva putnička vlaka kod Münchena: Najmanje jedan mrtav, 40 je ozlijeđenih

Jedan vlak išao je prema Münchenu, dok drugi prema Wolfratshausenu. Prema posljednjim informacijama, ozlijeđeno je oko 40 ljudi, a poginuo je najmanje jedan čovjek, iako akcija spašavanja još uvijek traje
Vidi originalni članak

Dva putnička vlaka sudarila su se u ponedjeljak u blizini Schäftlarna nedaleko od Münchena uslijed čega je najmanje jedan čovjek poginuo, a 40 ljudi je ozlijeđeno. Vlakovi su se sudarili oko 16.40 sati, a kako je došlo do sudara još uvijek nije poznato. 

Očevidac koji je za vrijeme nesreće sjedio u stražnjem dijelu vlaka, za njemačke medije opisao je trenutke strave. Prvotno mu je bilo čudno zašto je vlak stao tako blizu stanice, a onda je začuo jak prasak te ga je silina udarca bacila prema naprijed. Vlak se nešto kasnije počeo dimiti u kupeu, a putnici su pokušali čim prije pobjeći iz vlaka. 

Kako je izvijestila münchenska policija, ruta kojom su prometovali vlakovi bila je jednokolosiječna na tom dijelu gdje je došlo do nesreće. Naime, jedan je vlak išao prema Münchenu, dok drugi prema Wolfratshausenu.

Zbog nesreće, zatvorena je željeznička pruga te okolna cesta, a spasilačke službe, policija i vatrogasci su još uvijek na terenu. Pretpostavlja se da će spašavanje unesrećenih potrajati i do kasno u noć. 

 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • +Pravednik+ 14.02.2022.

    To su S bani, ili šinobusi po Hrvatskom. U takvim lokalnim šinobusima zna dosta putnika stajati, često više nego što ih sjedi, moglo bi biti dosta nastradalih. Njemačka nema više ni u čemu sigurnosti ni kvalitete, zapošljava se totalno nekvalificirane ljude na odgovorna mjesta, bitno je samo da su jeftini.

  • stipe96 14.02.2022.

    Sto je tu pobogu smijesno? Umre covjek a vi se smijete?

  • ćuko 14.02.2022.

    Srećom uzeh jedan vlak prije ovoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare