To je to što me zanima!

Sudarili se biciklisti, jedan je vozio krivom stranom staze, drugi je imao 1,97 promila

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 61-godišnjak, koji je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu, a 39-godišnjaka je policija zadržala na trježnjenju. Obojici slijedi prekršajna prijava
Vidi originalni članak

U nesvakidašnjoj nesreći u Slavonskom Brodu, na biciklističkoj stazi kolnika Ulice Matije Gupca (podvožnjak) u utorak 16. svibnja u 18.50 satisudarila su se dvojica biciklista, a jedan od njih zadobio je teške ozljede.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da se 61-godišnjak, upravljajući biciklom na mjestu gdje je biciklistička staza uređena i obilježena za dvosmjerni promet nije kretao desnom stranom staze, već je biciklom prešao na prometni trak namijenjen za kretanje bicikala iz suprotnog smjera. Pritom je biciklom udario u drugi bicikl kojim se iz suprotnog smjera kretao 39-godišnjak. Uslijed udara obojica vozača su zajedno sa biciklima pala na kolnik.

- U ovoj prometnoj nesreći ozlijeđen je 61-godišnjak kojemu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške. Alkotestom je u organizmu 39-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,97 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju - izvijestila je PU brodsko-posavska.

Protiv obojice vozača bicikala policajci su donijeli obavezne prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 21.05.2023.

    ovo je čudo, obično pokupe pješake ili se zalete u auto , prvi put čitam da se biciklist zaletio u biciklista...

Komentiraj...
Vidi sve komentare