To je to što me zanima!

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Svjedočio je Bože Vukušić

Svjedočenje Bože Vukušića bi, kako stoji u priopćenju suda, trebalo donijeti spoznaje u vezi sa strukturom i djelatnostima bivših jugoslavenskih tajnih službi
Vidi originalni članak

U utorak je na Sudu u Münchenu, na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine, svjedočio svjedok tužiteljstva Bože Vukušić, bivši aktivist hrvatske političke emigracije, a nakon osamostaljenja Hrvatske i djelatnik hrvatskih obavještajnih službi te član Komisije za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava. 

Predsjednik sudskog vijeća Manfred Duster kazao je kako je Vukušić ''važan svjedok'', ali i dodao kako postoje naznake da ga obrana želi diskreditirati.

Vukušić je rekao kako je 1983. godine stigao u Njemačku nakon problema s jugoslavenskim vlastima zbog pisanja za omladinske listove Omladinska iskra, Polet i Mladost. Rekao je kako se na odlazak u Njemačku odlučio nakon što ga je susjed pokušao vrbovati za suradnju s jugoslavenskom policijom. Nije mogao dobiti boravišnu dozvolu pa je zatražio politički azil, piše HRT.

U Karlsruheu je ostvario kontakt s političkim imigrantima i tako doznao za ubojstvo Stjepana Đurekovića. 

Vukušić bi, prema najavi, trebao svjedočiti i u srijedu. 

Svjedočio sudac iz slučaja Prates

Podsjetimo, jučer je svjedočio sudac Bernhard Schneider, član sudskoga vijeća koje je 2008. osudilo Krunoslava Pratesa za sudjelovanje u Đurekovićevu ubojstvu. On je rekao da je Prates na suđenju tvrdio kako je ključeve garaže, u kojoj je ubijen Đureković, dao Perkoviću. Nedavno je rekao da je sve izmislio. U Karlsruheu je kontaktirao s političkom emigracijom i tamo saznao za ubojstvo Stjepana Đurekovića. 


Idi na 24sata

Komentari 33

  • jorgovanjorgovan 14.01.2015.

    nije ni Durekovic bio mala beba sjedio on na dvije stolice, pa ko ga je pitanje je veliko

  • sumnjičav 13.01.2015.

    Ponovo na Njemačka pomaže. Jedino će na ovaj način istina izaći na vidjelo. Možda saznamo i razlog zbog čega je Zoki tako zdušno zagovarao lex Perković

  • ljubica ljubičica_1 13.01.2015.

    Koga više briga za ovu trakavicu od suđenja ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare