To je to što me zanima!

Suđenje Perkoviću i Mustaču: Prates skroz promijenio iskaz

Prates je rekao da je cijela priča s ključem garaže koju je Đureković povremeno koristio kao tiskaru i u kojoj je Đureković 28. srpnja 1983. i ubijen, izmišljotina
Vidi originalni članak

Suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču nastavlja se u ponedjeljak na sudu u Münchenu. Svoje je svjedočenje nastavio Krunoslav Prates, jedan od ključnih svjedoka optužbe. Prates je pred istim sudom već osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u ubojstvu Stjepana Đurekovića, djela za koje se terete i Perković i Mustač. 

Prates je, piše Jutarnji list u ponedjeljak potpuno promijenio svoj iskaz. Izjavio je i kao je održavao kontakt s odvjetnikom optuženog Josipa Perkovića, Antom Nobilom. Prates je svjedočenje počeo opisivanjem kako je Perkoviću predao ključ svoje garaže koju je Đureković povremeno koristio kao tiskaru i u kojoj je Đureković 28. srpnja 1983. i ubijen. A onda je rekao kako je cijela priča s ključem izmišljotina koja je potekla od jugoslavenskih tajnih službi. Potom je izjavio da je njemačkim prikrivenim istražiteljima, koji su nakon 2000. pokrenuli istragu o Đurekovićevu ubojstvu i došli do njega lažno se predstavljajući, dao isti iskaz kako bi "unio napetost" u priču.

- Oni su željeli napetost i ja sam im dao napetost kako bi imali kriminalnu priču. No ispričao sam im i kako sam primijenio bravu na garaži i da se ključem nije moglo ništa učiniti - rekao je Prates. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • crazy mind 24.11.2014.

    sobzirom da se radi o njemackom pravosudu vjerujem da ce presuda zavisiti iskljucivo od dokaza. price ce ostati samo price. ako imaju druge dokaze o umjesanosti "nasih" udbasa pratesovo novo svjedocenje nece biti relevantno ali ako im je njegovo svjedocenje jedini dokaz onda je tuzilac u velikim problemima

  • anonym 24.11.2014.

    Pratesa,zajedno sa ostalim clanovima obitelji Prates,treba osuditi na dozivotnu. Jad i bijeda. Slusas njegovu pricu i osobno se sramis,da takvo sta moze izgovarati jedna odrasla osoba. On,nema srama,nego naprotiv,prica i dalje,bezobzira sto svi ko njega vrte glavama. Svi,osim Perkovica i Nobila. Mustac ionako sve slusa na jedno uho. Njemu je dosadno,pa se tu i tamo promeskolji na stolici. Tko moze povjerovati u njegov danasnji iskaz,kako je prica o kljucu kojeg je predao Perkovicu samo plod njegove maste? Zbog njegove "naivnosti" je tu pricu izmisilo i zbog toga lezi u zatvoru. Nikad mu do sad nije palo na pamet,ispricat "istinu" iako na ledjima ima zatvor? Sad iznosi "istinu" na vidjelo i opet steti samom sebi. Kako sam kaze zeli rasteretiti Perkovica. Nekog ides rasteretiti a sebe maksimalno opteretiti???

  • Holstein_1 24.11.2014.

    Koliko ne nobilo dobio u hagu, vjerovatno mu je time placeno i ovo sudjenje. Digao je lovu sto ne tajna pricati. Navodno preko 200 milijuna kuna. Mozda zajedno sa stranim odvjetnicima. Zna li tko stvarni iznos?

Komentiraj...
Vidi sve komentare