To je to što me zanima!

'Htio sam osigurati kvalitetnu opremu, a RH nisam oštetio'

USKOK tereti Berislava Rončevića i njegova zamjenika Ivu Bačića da su favorizirali poduzeće Eurokamion. Rončević se branio i rekao da nije zlorabio položaj i ovlasti
Vidi originalni članak

Sklapanjem ugovora s tvrtkom Eurokamion ni na koji način nisam zlorabio položaj ni ovlasti, rekao je bivši ministar obrane Berislav Rončević odbacivši tako optužbe u 'slučaju kamioni'.

- Rukovodio sam se informacijama koje sam dobio od stručnih službi MORH-a i ni na koji način nisam načinio štetu RH. Da s kamionima tvrtke MAN Importer nešto nije u redu bilo mi je vidljivo iz dopisa Centra za vozila RH, a i iz preporuke Uprave za logistiku MORH-a koji mi nisu preporučili da s tom tvrtkom sklopim ugovor - kaže Rončević. Dodao je kako je tvrtka Eurokamion kamione isporučila uz određeno kašnjenje, ali su na to službe u MORH-u naplatile penale.

- Te kamione oružane snage koriste u mirovnim misijama u Čadu i na Kosovu. Želio sam hrvatskim vojnicima osigurati najkvalitetniju opremu, a kupovina kamiona ispod tehničkih zahtjeva koje je postavila struka, za mene je bilo nedopustivo - branio se Rončević. 

Tužitelj izmijenio  pravi opis djela na suđenju Rončeviću 

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Jasna Smiljanić, na suđenju za aferu 'kamioni' u srijedu je odredila stanku kako bi se obrana Berislava Rončevića te Ive Bačića savjetovala, jer je tužitelj izmijenio pravni opis djela. USKOK tereti bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova zamjenika Ivu Bačića da su favorizirali poduzeće  Eurokamioni od kojeg su kupili  Ivecove kamione za 34,4 milijuna kuna, iako su za 10,2 milijuna kuna bili skuplji od najniže cijene koju je na natječaju ponudilo MAN Importer.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • rođin rođo1 01.12.2010.

    evo i ja se dobrovoljno javljam da pomažem hrvatsku kao što je pomažu od 2000g naši političari.

  • zuty 777 01.12.2010.

    pa da nije kriv!!!a da vidimo njegov racuncic u banci????onda se pitamo zasto smo u gabuli!!!!!10 milja tu 23 milje tamo 44 milje onamo i eto ga !!!!!lopovi!!!!

  • Huck 01.12.2010.

    Gospon Rončević je samo htio , kao i većina njegovih kolega, osigurati sebi što kvalitetetniju pinkicu, kako bi osigurao sebi dostojnu i bezbrižnu mirovinu. Nije oštetio RH i nije zlorabio položaj! Uzeo je samo tamo gdje je bilo i stavio tamo , gdje je smatrao da bi trebalo biti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare