To je to što me zanima!

Vještak: Snimka razgovora Sabe i Budimir nije rezana

U nastavku suđenja Željku Sabi na Županijskom sudu u Osijeku nije se pojavio čelnik vukovarskog SDP-a te je sudac izjavio da će na sljedeće biti prisilno doveden
Vidi originalni članak

Sudac Županijskog suda u Osijeku, Zvonko Vrban, u nastavku suđenja Željku Sabi nije prihvatio opravdanje svjedoka Gorana Bošnjaka, čelnika vukovarskog SDP-a, koji je svoj nedolazak opravdao psihijatrijskom preporukom o izbjegavanju stresa.

U ponedjeljak je bio sat vremena gost na televiziji, a tamo nije izgledao ni tjeskoban ni napet. Na sljedeće ročište 28. kolovoza bit će prisilno doveden, ustvrdio je sudac.

Vještak: Snimka razgovora Sabe i Budimir nije rezana

Na sudu se pojavio i vještak za telekomunikacije i informatiku Miroslav Bača, koji je raščlanio snimku razgovora Željka Sabe i Marije Budimir te zaključio da "zapisi nisu rezani" te da "snimka nije nastala u laboratorijskim uvjetima". 

Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a, govorio je o političkom ozračju u Vukovaru poslije lokalnih izbora 2013. godine te naglasio da "SDSS nije bio ni u prijeizbornoj ni u poslijeizbornoj koaliciji sa SDP-om". Rekao je da su u SDSS-u imali informaciju da će jedan vijećnik SDP-a prijeći u HDZ te da zbog toga nisu htjeli podržati formiranje mandatne komisije.

- Nismo nikako htjeli, a za to nije bilo apsolutno nikakvog prostora, podržati HDZ u formiranju Gradskog vijeća, čak i da su nam ponudili mjesto zamjenika predsjednika Gradskog vijeća - rekao je Milaković.

Iskaz Sabine kćeri ocijenili pristranim

Vanja Sabo, kći Željka Sabe, u svom iskazu je naglasila da se službenim autom svoga oca koristila "jednom u četiri mjeseca, kad bi tata išao u Sabor te bi me povezao u Zagreb" te da sigurno "pet godina nije komunicirala s Denisom Zekom", koji je na prošlom ročištu rekao da ga je upravo ona pozvala, izlazeći iz Sabina službenog Chryslera, da dođe u očev auto "jer mu tata ima nešto reći". Državna odvjetnica je njezin iskaz ocijenila "pristranim i iskazanim u korist" svojeg oca.

Nobilo: Nije dokazano da je Sabo ponudio mito

Željka Sabu se tereti za podmićivanje dvoje vijećnika HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića, kako bi prešli u SDP.

Sabin odvjetnik Anto Nobilo i dalje smatra da je glavno uporište njihove obrane - pravno tumačenje.

- Smatramo da ovo ponašanje nije pokriveno kaznenim djelom, odnosno izvan je zone koje obuhvaća kazneno djelo i to ćemo snažno obrazložiti u završnoj riječi. A u optužnici nije dokazano da je Sabo ponudio mito, jer ono što piše u optužnici u najvećem dijelu nije mito - rekao je Nobilo.


Idi na 24sata

Komentari 43

  • AUSSIE 01.07.2014.

    Prvo Bošnjaka na psihijatriju da čovjek dođe sebi poslije poraza a tek onda da svjedoči i pomogne Sabi svom partijskom drugu.

  • nedirajte 01.07.2014.

    Vještaku otkaz, na digitalnim uređajima ne može dokazivati rezanje i uvijete snimanja, Čovjek tumači kao da je magn. traka

  • prca 2 01.07.2014.

    Pa ovaj SDP ima vise afera u ovih par godina na vlasti nego HDZ u dvadeset godina--

Komentiraj...
Vidi sve komentare