To je to što me zanima!

Šuker: Hrvatska će u petak imati deset ustavnih sudaca

Ivan Šuker je odbio potvrditi hoće li HDZ-ovac Davorin Mlakar, čije se ime spominje u aferi Hypo, biti kandidat vladajućih za ustavnog suca: 'Sve ćete čuti na Odboru za Ustav'
Vidi originalni članak

Ja sam uvjeren da će Hrvatska u petak popodne imati deset novih ustavnih sudaca, rekao je Ivan Šuker (HDZ) nakon sastanka Domoljubne koalicije u srijedu ujutro u Saboru. Nije htio odgovoriti tko su HDZ-ovi kandidati. 

- Što znači vaši kandidati? Kad govorimo o Ustavnom sudu nije dobro govoriti vaši i naši nego su to prije svega pravni stručnjaci koji su bitni za funkcioniranje države - rekao je.

Ipak, Pero Ćorić (HSP AS) potvrdio je da je HDZ-ov Davorin Mlakar među kandidatima.  

- Pero Ćorić, to je njegova stvar. Ja sam legalist, poštujem institucije Sabora, mi smo dogovorili tu listu, ta lista će biti na Odboru i ona će biti službena tek onog trenutka kada je Odbor usvoji. Do tada je neozbiljno od bilo koga da naklapa, moramo poštivati jedni druge, potšivati svaki glas u Saboru - smatra Šuker.  

Kazao je kako na sastanku Domoljubne koalicije nije bilo riječi o odnosima s koalicijskim partnerima. Nisu, dodao je, razgovarali ni o Karamarku, što su neki ocijenili neobičnim.  

- Što znači neobično? Jučer sam govorio. Mi čekamo mišljenje Povjerenstva i kada dobijemo mišljenje Povjerenstva ćemo odraditi dan za raspravu i glasovanje. Sve ćete znati i ništa neće biti ispod žita - zaključio je. 

Karamarko nakon sastanka nije davao izjave. 

Odbor za Ustav na kojem će se i službeno predstaviti lista kandidata sastaje se u 13.30 sati, a  neslužbena lista već je poznata. 

- Iz SDP-ove kvote kandidati su Ingrid Antičević Marinović, Josip Leko, Lovorka Kušan, Rajko Mlinarić, Andrej Abramović, dok su kandidati HDZ-a Davorin Mlakar, Snježana Bagić, Marko Babić, Miroslav Šumanović i Branko Brkić.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ljubica ljubičica_1 01.06.2016.

    Osobno mislim da Antičević -Marninović tu nje mjesto.

  • marco75 01.06.2016.

    Debeli izigrava velikog optimist, ne bi li se ikako uvukao karaoglu u d.pe. Neće moći prevelik je.

  • montex 01.06.2016.

    samo zivi zid

Komentiraj...
Vidi sve komentare