To je to što me zanima!

Šuker: Nećemo povući 600 mil. € jer Vlada nije odradila posao

Ivan Šuker (HDZ) na sjednici Sabora se požalio što zastupnici raspravljaju o nečemu što je bilo u prosincu 2013., umjesto o prognozama za budućnost
Vidi originalni članak

Saborski zastupnici u četvrtak su raspravljali o Izvješću o korištenju pretpristupnih programa pomoći EU za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2013. godine, koje je predstavio zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Oporbeni zastupnici kritizirali su što se o tome raspravlja tek sad.

- Danas je kraj listopada, a mi raspravljamo o nečemu što je bilo 31. prosinca. Danas bismo trebali raspravljati o onome što je bilo u prvih šest mjeseci 2014. godine i o projekcijama do kraja od godine - rekao je Ivan Šuker (HDZ)

Također, istaknuo je kako je Hrvatskoj u ovoj godini imala na raspolaganju dodatnih 900 milijuna eura.

- S obzirom na to da do kraja 2013. nismo ugovorili sve ono što smo trebali, definitivno i ovo podvlačim, a 2016. ćemo vidjeti da Hrvatska u toj godini neće moći povući 600 milijuna eura koji su odobreni zato što Vlada nije napravila svoj posao - rekao je Šuker.

U izvješću stoji kako je Hrvatska do 31. prosinca ugovorila sredstva EU u iznosu od 559,47 milijuna eura

Škvarić: Mlatimo praznu slamu; Burić: Uvrijedili ste zastupnike!

U raspravi je u jednom trenutku zaiskrilo između HNS-ovca Marijana Škvarića i HDSSB-ovca Dinka Burića.

Naime, Škvarić je govoreći u ime kluba naglasio kako ovo izvješće treba pročitati stotinu puta te da zastupnici moraju naučiti što su to fondovi EU, što su pretpristupni fondovi i što nas sve čeka u narednim godinama.

- Da zapamtimo i da znamo kako to trebamo koristiti i da u raspravama budemo konkretniji, a ne da, mogu otvoreno reći, mlatimo praznu slamu - rekao je Škvarić. Reagirao je Burić koji smatra da je time uvrijedio zastupnike. 

- Zar je za vas nalaziti praznu slamu ukazivati na to da smo u šest mjeseci prošle godine i tijekom ove godine uplatili za članarinu EU gotovo 5,5 milijardi kuna, a da smo od te članarine povukli simbolično bismo rekli - gotovo ništa - pobunio se Burić i dodao kako saborske rasprave ne koriste zastupnicima samo da budu kritizeri nego i da ukažu na to što ne valja i što treba mijenjati.

- Počelo je djelovati. Zaista ste sad puno konkretnije, konciznije i argumentiranije raspravljali o ovom izvješću u odnosu na prijašnje rasprave - zaključio je Škvarić. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • jagodica_bobica 23.10.2014.

    ova vlada ništa korisno nije napravila sa novcima iz eu fondova

  • cappuccino00 23.10.2014.

    pa ova Vlada ne poduzima niti ne koristi novce iz eu fondova jer ne zna!! tj zna jedino koristiti u svoju svrhu

  • Ain Stein_535 23.10.2014.

    Šuker se javlja , pa taj nebi nikada više ni riječi smio progovoriti . Podigao je više kredita nego Jugoslavija u 45 godina, i to još po visokim kamatama........b

Komentiraj...
Vidi sve komentare