To je to što me zanima!

Sukobi i veliki požar u ruskom zatvoru: Preminuo zatvorenik

Okolina zatvora visokog stupnja sigurnosti, koji se nalazi u Angarsku, potpuno je blokirana, a na teren su poslane sigurnosne snage. Zatvor se nalazi 4.000 km istočno od Moskve, a u njemu je oko 1.200 zatvorenika
Vidi originalni članak

Zatvorenik je pronađen mrtav u zatvorskom kompleksu u Sibiru, gdje je u petak izbio požar poslije sukoba između zatvorenika i čuvara, piše AFP.

POGLEDAJTE VIDEO:

Požar su ugasili u subotu, ali je nekoliko zgrada u zatvorskom kompleksu oštećeno.

Okolina zatvora visokog stupnja sigurnosti, koji se nalazi u Angarsku, potpuno je blokirana, a na teren su poslane sigurnosne snage. Zatvor se nalazi 4.000 km istočno od Moskve, a u njemu je oko 1.200 zatvorenika.

Po prvim informacijama u pobuni je sudjelovalo oko 18 zatvorenika. Neki su navodno pokušali zavarati čuvare odglumljenim samoubojstvom kako bi pobjegli iz svojih ćelija, a potom su ih napali i ozlijedili.

Ruske vlasti su priopćile da su zatvorenici napali čuvara koji je prevezen u bolnici. Pobuna je pod kontrolom, a istražitelji su pokrenuli istragu.

Međutim, grupe za zaštitu ljudskih prava tvrde da je do pobune došlo nakon što je čuvar pretukao zatvorenika. Jedna od grupa je objavila i snimku zatvorenika s krvavim zavojima na ruci.

On tvrdi da ga su ga zatvorenici tukli i davili te da je u znak protesta prerezao vene. Po pisanju ruskih medija zatvorenici su se ranije žalili na to da im se uskraćuje pristup liječničkoj skrbi.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SenadHajduk 13.04.2020.

    Dobice po tamburi i opet mir u kuci😃😃😃

  • ivo-san 12.04.2020.

    ruski zatvori su i vrimena cara Murata. uslovi u njemu nsnosljivi.

  • RXM40 11.04.2020.

    Bit će rješeno čim Putin sazna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare