To je to što me zanima!

Sukob interesa: Je li Linićev pomoćnik zlorabio položaj?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Linić tvrdi da je sve po propisima. Šegon je imao pravo na kredit od HBOR-a kao i svaka druga osoba. Šegonovu ostavku očekuje jedino ako se otkriju propusti
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija negiralo je da je pomoćnik ministra Branko Šegon u sukobu interesa vezano za kredite HBOR-a. Nakon što je upravljanje tvrtkama prepustio svom sinu, HBOR im je odobrio kredit od 31 milijuna kuna.

Sve po propisima

Ministar financija Slavko Linić, gostujući u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan, rekao je kako smatra da je Šegon učinio sve po propisima, prenosi HRT.

Njegova tvrtka ima pravo dobit kredit od HBOR-a kao i svaka druga pravna osoba, rekao je Linić

Šegonovu ostavku očekuje samo u slučaju ako Povjerenstvo otkrije propuste.

Na stranicama sudskog registra vidljivo je da tvrtkama upravlja Šegonov sin. Da je na čelu tvrtki potvrdio je i sam Toni Šegon za HRT

Iz Ministarstva financija, koje je reagiralo na tekst objavljen na Index.hr-u, tvrde pak da tvrtkama upravlja neki odvjetnički ured. 

Podsjetimo, Zakon o sprječavanju sukoba interesa dužnosnicima i članovima njihovih obitelji zabranjuje upravljanje trgovačkim društvima. U HBOR-u, čiji je predsjednik Nadzornog odbora ministar Linić, nisu željeli komentirati Šegonov kredit.

Privatizacija HTP Korčula

U cijelom slučaju sporno je i to da je Šegon, kao predstavnik ministarstva financija, sudjelovao  u privatizaciji hotelskog poduzeća HTP Korčula.

U predstečajnoj nagodbi Ministarstvo financija i država oprostili su HTP Korčuli oko 13 milijuna kuna duga. Predstečajnu nagodbu provela je FINA u čijoj upravi radi supruga Branka Šegona - Ivna.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • liliana 14.01.2014.

    Sve su izmislili samo da se dokopaju novca,već je deplasirano pričati o svemu tome.Možemo samo čekati dan kad će neka poštena stranka doći na vlast i učiniti reviziju svega ovih dvadeset godina i vratiti oteto.

  • liliana 14.01.2014.

    Da,samo svaka druga osoba nije dobila kredit.

  • MAX 2010 14.01.2014.

    Zgrabio i zlorabio ! Menedžerski krediti 91-2,danas HBOR-samoposluga !

Komentiraj...
Vidi sve komentare