To je to što me zanima!

Suludo! Kod Lipika je krao vijke s pruge i ugrozio živote ljudi

Inače, unatoč opasnosti dovođenja u opasnost putnika u vlaku, ovakve krađe često se događaju na raznim pružnim dionicama, a ukradeni vijci i drugi materijalni vezani uz željeznicu se prodaju
Vidi originalni članak

Vjerojatno, kao i u ranijim slučajevima, zbog prodaje osobama ili tvrtkama koje se bave otkupom sekundarnih sirovina, nepoznati lopov ili više njih su sa željezničke pruge kod Lipika demontirali i ukrali preko 170 vijaka, ugrozivši time sigurnost putnika.

U ZAGREBU VIDEO Na krov auta zapela je rampa, vlak se morao zaustaviti

Iz požeško-slavonske policije u ponedjeljak su priopćili da je u razdoblju od 1. do 8. veljače s pruge na dionici između stajališta Dobrovac i Kukunjevac ukradeno preko 170 komada vijaka.

Ističu da tragaju za lopovom ili više njih te protiv njih slijedi kaznena prijava.

Inače, unatoč opasnosti dovođenja u opasnost putnika u vlaku, ovakve krađe često se događaju na raznim pružnim dionicama, a ukradeni vijci i drugi materijalni vezani uz željeznicu prodaju se onima koji se bave otkupom sekundarnih sirovina.

STRAVA U NJEMAČKOJ FOTO Sudarila se dva putnička vlaka kod Münchena: Najmanje jedan mrtav, 40 je ozlijeđenih

Pošto se vrlo rijetko uđe u trag i stane na kraj takvih krađama koje se uglavnom odvijaju pod okriljem noći, a koje ugrožavaju njihove i živote ostalih putnika, željezničari učestalo propituju zašto se ne pooštri kontrola nad otkupljivačima sirovina, koji bez ikakvih pitanja (i posljedica) otkupljuju vijke s pruge, metalne šahte s prometnica, bakrene oluke s kuća, tračnice i slično.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ucjena 05.03.2022.

    treba kume za dučan za pivo i kladionicu, nije socijala dovoljna,

  • Selo_malo 21.02.2022.

    Vladajući u Hrvatskoj i njima podobni u zadnjih 30 g su se toliko nakrali, da su ugrozili egzistenciju 4 mil ljudi, a kradu i dalje, i nikome ništa. Sitnim se lopovima skidaju glave, a krupnima kapa, uz naklon. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare