To je to što me zanima!

Sumnjaju da je pomogao IS-u: Uhitili policajca iz Washingtona

Nicholas Young (36), treba se u srijedu poslijepodne pojaviti na sudu u Alexandriji u Virginiji, u predgrađu savezne prijestolnice. Prijeti mu 20 godina zatvora
Vidi originalni članak

Policajac u podzemnoj željeznici u Washingtonu uhićen je u srijedu pod optužbom da je pokušao pomoći džihadističkoj skupini Islamskoj državi (IS), priopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravosuđa.

Nicholas Young (36), treba se u srijedu poslijepodne pojaviti na sudu u Alexandriji u Virginiji, u predgrađu savezne prijestolnice. Prijeti mu 20 godina zatvora.

Optužen je da je od 2010. imao "brojne kontakte" s informatorom FBI-aja u vezi s "njegovim poznavanjem i zanimanjem za aktivnosti povezane s terorizmom" za kojega je on vjerovao da je poznanik koji surađuje s Islamskom državom, ističe ministarstvo.

Young je prvi policajac optužen za pokušaj pružanja materijalne pomoći terorističkoj organizaciji, prema FBI-aju.

Tog zaposlenika Metro Transit Police Departmenta (MTPD), čiji je radni ugovor raskinut odmah u srijedu, redarstvene snage su prvi put saslušale 2010. zbog povezanosti sa Zacharyjem Messerom.

Potonji je na kraju priznao da je pokušao "osigurati materijalnu pomoć inozemnoj terorističkoj organizaciji", navodi ministarstvo.

G. 2011. Young je u više navrata razgovarao s tajnim agentom FBI-ja o svojim odnosima s Amineom El Khalifijem koji je poslije priznao da je 2012. planirao bombaški napad na američki Kongres.

"Metro Transit Police je FBI-ju skrenuo pozornost na tu osobu i surađivao s partnerima u saveznim agencijama čitavo vrijeme istrage sve do današnjeg uhićenja", rekao je u priopćenju glavni direktor podzemne željeznice Paul Wiedefeld ocijenivši optužbe "veoma zabrinjavajućim".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • liliana 05.08.2016.

    Pa tako je vjerojatno bilo i u Francuskoj,pustili kamiondžiju .

  • piksa123 04.08.2016.

    FBI-aja

  • ak47 03.08.2016.

    Ja sumnjam da su posljednja tri Američka predsjednika, Kongres, ravnatelji tajnih i supertajnih službi, vojni vrh, vlasnici korporacija... aktivno pomagali, pomažu i pomagaće ISIL. I što sad? Hoće li tko istražiti ove moje sumnje? Na you tubu se čak mogu pronaći i jaki dokazi koji potvrđuju moju sumnju i što sad? Pa, naravno, jedno veliko ništa. Neki jadnik će završiti u zatvoru samo kako bi Amerikanci pokazali da navodno nešto poduzimaju protiv ISILa. No, ovo je zgodna prilika da mi netko objasni sljedeće: Američka vojska (po našim ulizivačkim medijima) je najveća vojna sila na svijetu. ISIL broji oko 250 000 vojnika i svrstao bih ih negdje oko 130 mjesta na top ljestvici.... E sad, ono što mi je stvorilo treći čir na želudcu i nakon 4 godine neprospavanih noći provedenih u razmišljanju: Pa kako je moguće da Amerika nemože uništiti ISIL. Ono što mi je dodatno pogoršalo zdravstveno stanje je spoznaja da su Rusi sa 30ak zrakoplova i nešto tenkova i municije doturenih Assadovim legalnim postrojbama, za par mjeseci napravili više nego što su Amerikanci napravili za par godina???? Večeras sam popio troduplu dozu lijekova za smirenje i došao do zaključka: Ili je navedenu top ljestvicu radio slavni "Ipsos puls", Ili su Amerikanci šonje, Ili naši mediji, narodski rečeno: seru ko foke, Ili mi je vrijeme da se hospitaliziram????

Komentiraj...
Vidi sve komentare