To je to što me zanima!

Sumnjaju u hakiranje: Traže da Clinton ospori rezultate izbora

Iako nisu našli dokaze hakiranja, informatički stručnjaci kažu da je potrebna nezavisna istraga kako bi se utvrdilo zašto je Clinton imala manje glasova na elektroničkim uređajima
Vidi originalni članak

Nekoliko informatičkih stručnjaka želi da voditelji kampanje Hillary Clinton zatraže prebrojavanje glasova u Wisconsinu, Michiganu i Pennsylvaniji, objavio je CNN. Vjeruju kako su pronašli dokaze da se moglo manipulirati ili hakirati ukupnim zbrojem glasova u tim državam i svoja su otkrića prezentirali pomoćnicima demokratske kandidatkinje. 

Među njima je J. Alex Halderman sa Sveučilišta u Michiganu, koji je rekao voditeljima kampanje da vjerujuju kako je upitan trend lošijih rezultata u onim područjima koja su se oslanjala na uređaje za elektroničko glasovanje u odnosu na papirnate listiće i optičko skeniranje. Navode da je Clinton dobila 7 posto manje glasova u tim okruzima koji su se oslanjali na elektroničko glasovanje te da su uređaji mogli biti hakirani. Iako nisu našli dokaze hakiranja, upozorili su da će biti potrebna nezavisna istraga. 

Uoči izbora često su se spominjale brige oko hakiranja, pa su čak i iz Obamingo ureda optuživali Rusiju da želi probiti podatke o popisu birača, no službenici su ovaj mjesec rekli da je praktično nemoguće da Rusija utječe na rezultate izbora.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Voltaire_ 24.11.2016.

    Ahhhh, ona stara : Tko je izgubio, ima pravo da se ljuti :)

  • Voltaire_ 24.11.2016.

    Ovoj bakoci zmijici, ne mogu ni najpodliji potezi Sorosa i ostale mrake da pomognu :)

  • montello 24.11.2016.

    trump je morao dobit sramota

Komentiraj...
Vidi sve komentare