To je to što me zanima!

Supermama: Sama je kuću sagradila i spasila djecu

Županja: Centar za socijalnu skrb htio je Ivanki oduzeti djecu jer su živjeli u kontejneru. Zasukala je rukave i od odbačene cigle sagradila dom
Vidi originalni članak

Ivanka Arlović (32) iz Županje živi s kćerkom Sarom (10) i bolesnim sinom Antunom (7) u improviziranoj kući. Sagradila ju je vlastitim rukama sakupljajući građevinski otpad na deponijima, od ostataka cigli, pločica i greda. Pomogao joj je suprug, bivši branitelj, koji je prošle godine umro. Ostala je sama.
- Kuću smo morali sagraditi jer mi je Centar za socijalnu skrb prijetio da će uzeti djecu ako neće imati uvjete za normalan život. Dotad smo živjeli u limenom kontejneru. Rekla sam mužu da se ne smijemo predati i tako smo, komad po komad, donosili opeke i gradili kuću. Morala sam to činiti ponajviše zbog našeg bolesnog sina - kaže Ivanka. Sin Antun bolestan je od rođenja. Rodio se prerano i dobio moždani udar, a dobio ga je ponovno prije dvije godine. Ima epilepsiju i glavobolje, kao i rupu na plućima. Ivanka ga je često sama, na rukama, nosila liječniku. Sad dječak mora u Bizovac na terapije, za što Ivanka i njena obitelj nemaju novca. Ivanku je ipak najviše strah predstojeće zime. Prošle zime su se skoro ugušili od dima koji se tijekom noći počeo vraćati iz dimnjaka. Pomoć za Arloviće može se uplatiti na žiro račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, broj 320-845-3954.

ŽUPNIK I GRAD IM POMOGLI DA DOBIJU STRUJU
Cijela obitelj živi od 1600 kuna očeve mirovine i dječjeg doplatka. Župnik i Grad su joj pomogli opremiti kuću s namještajem i spojiti struju, ali trošna kuća se sve više urušava. Ivanka ne misli odustati pa radi svakakve poslove po mjestu da zaradi.  

Idi na 24sata

Komentari 47

  • frajer2 10.07.2010.

    da da to je ona sagradila...... jos si mora stiropol poljepit izvana

  • waka-waka 10.07.2010.

    SVAKA ČAST ŽENI! E da je više ovakvih osoba na ovom svijetu..

  • malinoa_1 10.07.2010.

    Majka hrabrost

Komentiraj...
Vidi sve komentare