To je to što me zanima!

Supermama Tanja (33) se ne predaje: Deset razloga za život

Tanja Pucić (33) majka je 10-ero djece. Lani je doznala da boluje od raka grlića maternice. Prvo je plakala, no sad se bori za život jer je njezina djeca trebaju...
Vidi originalni članak

Činilo  se da mi se svijet srušio 2. studenog prošle godine kad sam dobila dijagnozu. Nisam prestajala plakati. Na Božić smo svi sjeli na obiteljski doručak, a ja sam se u suzama dignula usred jela. Gledala sam prije toga supruga i djecu te razmišljala što ako mi je to posljednji Božić s njima. Proplakala sam cijeli taj dan i nakon toga rekla da je dosta. Počela sam se boriti, govori Tanja Pucić (33) iz Svetog Martina pokraj Labina, majka 10-ero djece.

Početkom studenog saznala je da boluje od raka grlića maternice.

Pribojavala se, kaže, cijeli život takvog scenarija jer su joj od raka bolovale mama i tete. To se, nažalost, i obistinilo, ali ova hrabra žena ne želi posustati. Njezina snaga su Marta (1), Marija (1), Katarina (3), Marko (3), Niko (3), Angela (5), Ines (7), Matija (11), Iva (14) i Morana (16). Suprug Branko (48), s kojim je nakon petero djece dobila trojke pa potom i blizance, najveća joj je potpora.

Tanjini statusi na Facebooku puni su života. Piše kako uživa s djecom, kuha, peče kolače.

- Ako samo jedna žena, nakon što pročita moju priču, ode na pregled, bit ću sretna - kaže Tanja i poručuje ženama da idu na preventivne ginekološke preglede.

Nakon postavljene dijagnoze još je dvaput napravila papa-test. Svaki je potvrdio karcinom koji je već ušao u grlo maternice.

Ne zna hoće li uslijediti terapija ili operacija, ali ima povjerenje u liječnike. Ova supermama ima ljubav obitelji i deset najčvršćih razloga da pobijedi najveću životnu prepreku.


Idi na 24sata

Komentari 31

  • annie2 01.02.2012.

    ne znam, ali i u mojoj obitelji su dvije osobe umrle od karcinoma, dvije tete i sestrična, i ne pada mi na pamet roditi toliko djece jer svaka curica ima šanse 50:50 da oboli! neko kaže sebično a ja samo ne želim gledati tu bol i borbu na kraju koje gubiš, u mojim primjerima jer nemaš love za privatnike pa te jednostavno otpišu!Želim da gospođa ozdravi, ali i dalje mislim da su bili sebični!

  • mimi11 31.01.2012.

    Čisto radi edukacije...treba redovno na preglede,ali i razumijeti što znači pojedini nalaz,kako do nečega dođe... http://www.medicinabih.info/2010/06/22/rak-jajnika-i-jajovoda/ Možete sve naći i pomoći sebi! Od opisa pravilnog ginekološkog pregleda do opisa pojedinih oboljenje.Upoznajte sebi i educirajte se! I liječnici griješe,predvide često,zaborave,ne obnavljaju znanje... Pomozite sebi! Njegujte i brinite o sebi !

  • mimi11 31.01.2012.

    http://www.medicinabih.info/medicina/ginekologija/papa-test/

Komentiraj...
Vidi sve komentare