To je to što me zanima!

Superutorak vratio Bidena u život, a Bloomberg potonuo

Superutorak je vratio u život kampanju Joea Bidena (77) koji sada ima 302 sigurna od potrebnih 1991 delegata. Senator Bernie Sanders (78) ima 234 sigurnih delegata.
Vidi originalni članak

Senator Bernie Sanders vodi u Kaliforniji na stranačkim predizborima za predsjedničku nominaciju, prema procjenama velikih američkih televizijskih postaja, a bivši američki potpredsjednik Joe Biden u blagoj je prednosti u Teksasu u kojemu je televizijska kuća NBC već proglasila njegovu pobjedu.

U SAD-u su zatvorena sva birališta na izborima za demokratsku stranačku nominaciju za američke predsjedničke izbore.

Superutorak, dan kad je glasalo 14 američkih saveznih država, ima ogromni utjecaj na to tko će se od demokratskih kandidata suprotstaviti Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima u studenome. 

Superutorak je vratio u život kampanju bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena (77) koji sada ima 302 sigurna od potrebnih 1991 delegata za demokratsku nominaciju za američke predsjedničke izbore. Senator Bernie Sanders (78) ima 234 sigurnih delegata.

Prema procjenama velikih televizijskih postaja bivši američki predsjednik pobjednik je u Teksasu, Virginiji, Sjevernoj Karolini, Tennesseeju, Alabami, Arkanzasu, Oklahomi, Minnesoti i Massachusettsu.

Sanders je po projekcijama pobijedio u Vermontu, Coloradu i Utahu.

U Maineu su Sanders i Biden izjednačeni.

Gubitnik superutorka je milijarder Michael Bloomberg koji je odnio pobjedu samo na Američkoj Samoi koja nosi šest glasova delegata, te senatorica Elizabeth Warren.

U superutorak odlučuje se u 14 američkih saveznih država o 1357 delegata koji u srpnju biraju stranačkog kandidata za američke predsjedničke izbore - Kalifornija (415 delegata), Teksas (228), Virginia (99) , Massachusetts (91), Tennessee (64), Alabama (52), Arkansas (31), Oklahoma (37), Minnesota (75), Vermont (16), Colorado (67), Utah (29), Sjeverna Karolina (110) i Maine (24).

Broj delegata koji kandidat dobije u saveznoj državi ovisi o postotku osvojenih glasova.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • 04.03.2020.

    77 godina i ide za predsjednika,??? Svašta

  • Prijatelj Kohezije 04.03.2020.

    Pokojni Kirk Douglas se nije proslavio kao vizionar. "Mike can get it done.", bile su mu posjednje riječi.

  • 04.03.2020.

    Nista sokantno ali zato od zapadne obale to sve ide Sandersu to i nosi vise delegata

Komentiraj...
Vidi sve komentare