To je to što me zanima!

'Suprug mi je umro, bojim se da mi ne uzmu djecu'

MUP vodi Anu Pavlović (30) kao strankinju. Neku sigurnost Ana je imala dok joj je suprug Milenko bio živ, no nedavno je umro od karcinoma
Vidi originalni članak

Ana Pavlović (30) iz Tovarnika kraj Vukovara, majka petero malodobne djece, mogla bi uskoro ostati bez djece i biti deportirana u Srbiju. Rodila se u Srbiji, no u Hrvatskoj je provela cijeli život, tu se školovala, udala za Hrvata i dragovoljca Milenka Pavlovića te rodila svu djecu. Ipak, nema pravo na hrvatsko državljanstvo. MUP je vodi kao strankinju.  Neku sigurnost Ana je imala dok joj je suprug bio živ, no nedavno je umro od karcinoma i sudbina njihove brojne obitelji je upitna.
- Strah me da će mi uzeti djecu, a mene poslati u Srbiju, gdje nemam ništa i nikog. Bilo nam je teško preživljavati s 3000 kn suprugove mirovine, a sada će nam biti još teže jer svake godine moram platiti oko 2000 kn za sve dokumente da bih mogla biti u Hrvatskoj - kaže očajna Ana. Dodaje kako je MUP-u dostavila sve moguće dokumente koje je tražio, a ipak stalno dobiva odbijenice za priznavanje državljanstva.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ILUZIJA 02.01.2009.

    kakva demokratska država,sramota živa živjeti u takvoj državi koja se osvećuje ovoj mučenici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sinke 12.12.2008.

    Ženske udruge samo rade za Vlatkicu, Niesicu i slične.

  • cubeltd 12.12.2008.

    Gdje su sad B:A:B:E da dignu glas,a tako im je stalo do ugroženih žena?Bitno da se ona Sarajka ili kako već slika sa Nives i zauzima za nju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare