To je to što me zanima!

Suradnika Salvinija izabrali su za predsjednika donjeg doma

Fontana je poznat po svojim konzervativnim i proruskim stavovima, kao i po homofobiji i euroskeptičnosti. Izabran je apsolutnom većinom u domu koji čini 400 zastupnika
Vidi originalni članak

Lorenzo Fontana, visoki dužnosnik krajnje desne talijanske stranke Mattea Salvinija, izabran je u petak za predsjednika donjeg doma talijanskog parlamenta, raskrčivši tako put formiranju nove talijanske vlade nakon općih izbora prošlog mjeseca.

U MADRIDU Giorgia Meloni je na skupu stranaka krajnje desnice brani branila "Europu domoljuba"

Fontana je poznat po svojim konzervativnim i proruskim stavovima, kao i po homofobiji i euroskeptičnosti. Izabran je apsolutnom većinom u domu koji čini 400 zastupnika.

Koalicija koju predvodi stranka Georgije Meloni, Braća Italije, muku muči oko dogovora za mjesta u kabinetu otkako je s lakoćom odnijela pobjedu na izborima 25. rujna. No, koalicija je pala na svom prvom javnom ispitu jedinstva prilikom glasovanju o vodstvu Senata u četvrtak.

Za čelnika gornjeg doma izabran je Ignazio La Russa iz stranke Braća Italije, unatoč pobuni stranke Forza Italia Silvija Berlusconija koja nije zadovoljna mjestima koja su joj ponuđena u novoj vladi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare