To je to što me zanima!

Surogat majci moraju plaćati 4200 kn, a neće dobiti bebu

Velika Britanija: Potreseni par je ispričao kako su potpisali ugovor sa surogat majkom svog djeteta, a ona se tijekom trudnoće predomislila te će zadržati bebu
Vidi originalni članak

Par koji je potpisao ugovor sa surogat majkom o plaćanju skrbništva nad djetetom, izgubio je bitku na sudu te će morati plaćati oko 4200 kuna mjesečno za bebu koju nikada neće vidjeti. Nesuđeni otac bebe je istaknuo da će se žaliti na odluku suda. 

Žena koja je šest puta imala spontani pobačaj je sa suprugom odlučila kontaktirati surogat majku preko interneta. Pronašli su ženu koja ima dvoje djece te živi od socijalne pomoći, a bila je spremna roditi im dijete. Dogovorili su se kako će joj platiti oko 830.000 kuna. Tijekom trudnoće se žena predomislila te je odlučila zadržati dijete. Sud je odlučio da biološka majka smije zadržati dijete unatoč ranijem obećanju, prenosi Daily Mail. 

Par se složio da žena zadrži 37.000 kuna koje su joj već dali, ali sada muškarac koji je trebao biti otac djetetu mora plaćati alimentaciju kao da mu je biološki otac. Razočarani par je ispričao svoju priču te kažu kako ne mogu vjerovati da su se našli u takvoj situaciji. Trenutačno smatraju kako je surogat majka cijelo vrijeme znala što želi napraviti. Dodali su kako bi djetetu i njegovoj majci priuštili sve što joj bude trebalo. Prema britanskom zakonu, ugovor kojeg su potpisali sa surogat majkom nije potpuno valjan, a ona je, kako kažu, iskoristila sve rupe u zakonu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • pitur 17.04.2011.

    Danas "moderno" doba samo zlo donosi,surogat majka??To je bolesno i neeticki!Vi govorite sto ocete!

  • dandeaos 13.04.2011.

    Pa sad im ne preostaje ništa drugo, osim čekati da ova surogat majka novčano ne bude mogla spojit kraj s krajem, jer živi od socijalne pomoći s dvoje djece....mala beba je trošak, 4 200 kn nije dovoljno... i onda pozvati socijalnu službu neka malo preispita uvijete koje dijete ima i naći nešto zbog čega će joj uzeti dijete... sve se vraća sve se plaća....

  • nefer 13.04.2011.

    bar da je on utjerao u rupu , nego sad skupo plaća za niš

Komentiraj...
Vidi sve komentare