To je to što me zanima!

Susret Ive Josipovića i Pape: Spomenuli su naš ulazak u EU

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednik RH Ivo Josipović je bio jedan od mnogih vjerskih i političkih čelnika iz čitavog svijeta koji su prisustvovali svečanoj inauguralnoj misi na Trgu svetog Petra
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović kratko se susreo s papom Franjom nakon njegovog svečanog ustoličenja u Vatikanu. Josipović je kazao kako je s novim Papom razmijenio nekoliko riječi.

- Upoznali smo se i razmijenili samo nekoliko riječi, to je takva prigoda. Spomenuli smo, naravno, Hrvatsku i naš ulazak u EU i to je za prvi susret bilo dovoljno - rekao je Josipović, prenosi HRT

Predsjednik je dodao kako je svečanost inauguracije bila dostojanstvena i nosila je poruku. Posebno je istaknuo riječi Pape koji je pozvao da u sebi nađemo ljudskost, da budemo solidarni i podijelimo brigu s onima kojima je to potrebno. Dodao je da su od samog početka pontifikata papa Franje jasne poruke o skromnosti i solidarnosti. Josipović smatra kako novi Papa ima snagu da pokrene neke nove društvene procese.

Osim predsjednika Josipovića u hrvatskoj delegaciji na svečanosti na Trgu svetog Petra bila je i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Ona je kazala kako je sve bilo posebno s obzirom na to da se čak i riječ papa gotovo nije spomenula, budući da je papa Franjo o sebi govorio kao o rimskom biskupu i cijelo vrijeme inzistirao na povratku skromnosti kao vrlini.

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Halo Bing, kako brat 20.03.2013.

    Nis čul da je neko od naših vrlih političara pozval Papu Franju da poseti Hrvatsku. Sve mi se vidi da i nebu tak brzo. Ni sdp-ovci(e) ni hdzajci. Ovaj Papa malo previše pripoveda o sromnosti, i solidarnosti. Naši političari od same rječi skromnost imaju nočne more i napade histerije. A solidarni su jedino ponekad među sobom. Dakle, nebumo Papa Franju vidli tak brzo u Hrvatskoj!

  • boros 20.03.2013.

    ...po svemu do sada,Papa je "pravi"...svaka cast,samo neka ovako nastavi i nece iznevjeriti svoje "birace"...bez obzira tko oni bili...

  • stari mudrac 20.03.2013.

    vidim da ste svi zabrinuti za budućnost katoličke hrvatske, koja je ugrožena jer agnostik predstavlja hrvatsku na ustoličenju svetog oca. no, "politički katolici" su hodočastili u vatikan tako dugo i tako ćesto sve dok ih papa ratzinger nije prokužio koje su im u biti namjere. onda im je izbio golfterene dajle iz ruku. sad više nemaju pošto ići, a i dobar dio ih je "zbog više sile" sprijećen u napuštanju lijepe naše!

Komentiraj...
Vidi sve komentare